Expositie “Bistrot! Van Baudelaire tot Picasso” in La Cité du Vin in de stad Bordeaux

Een mooie combinatie deze tentoonstelling “Bistrot! Van Baudelaire tot Picasso” in La Cité du Vin in de stad Bordeaux, de hoofdstad van de Gironde. Een tentoonstelling met als thema de bistro in een museum over wijn. Twee dingen die nogal nauw met elkaar verbonden zijn. Een bistro of bistro à vin is een eethuis dat het midden houdt tussen een café, bar en een klein restaurant. De wijn is er vaak net zo belangrijk als het eten. Dat staat vaak op een lei geschreven en hangt vervolgens ergens in het etablissement. De keuken van een bistro is vaak van Franse bodem en streekgebonden.

schermafbeelding-2017-02-26-om-13-33-22

Van 17 maart tot 21 juni 2017, ontdekt u een middels een honderdtal werken met als thema de bistro, de essentiële rol van cafés en bistro’s in de maatschappij van de late achttiende eeuw tot heden. De tentoonstelling is een combinatie van schilderijen, fotografie, tekeningen, film en literatuur. Er zijn dus verschillende kunstuitingen, maar ze hebben allemaal als band/thema de bistro of het café, oftewel de wereld van de koffie, wijn en eten. De tentoonstelling laat werk zien van internationaal gerenommeerde kunstenaars, zoals Charles Camoin, Otto Dix, Robert Doisneau, Pablo Picasso, Louis Aragon en Charles Baudelaire.

schermafbeelding-2017-02-26-om-13-33-17

Dus mocht je de aankomende meivakantie richting Frankrijk gaan en in de buurt komen van Bordeaux, dan kan je dus een bezoek brengen aan La Cité du Vin. Het gebouw en de permanente wijnbelevenis is sowieso al de moeite waard.

LA CITÉ DU VIN, 134-150 quai de Bacalan, Bordeaux

www.laciteduvin.com

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s