Bienvenue a Floorabella

Aan een lang zandpad, midden in het bos, ligt een kleine keuken verscholen.

Uit de schoorsteen kringelt een pluim rook van de houtoven die nog nagloeit van de knapperige pain de campagne die onlangs gebakken is in Floorabella’s bakkerij: ‘la petite Boulangerie’.

stokbrood 3

Als je er op een zomeravond langs wandelt, zie je lange tafels vol lekkers, mensen die vrolijk proosten met een goed glas Franse wijn. Op het pad kan een potje ‘jeux des boules’ gespeeld worden en de tafels staan vol met overheerlijke terrines soep, huisgemaakte pate’s, een dampende pot met confit de canard, grote schalen quiche au figues et chevre, manden vol knapperig brood en een uitgebreide kaasplank met pain au noix & confiture a la maison. Kortom, schuif een avond aan bij Floorabella’s table d’hote en je waant je even in Frankrijk.

brood 10

Naast haar table d’hote verzorgt Floorabella ook wijn en kaasproeverijen, broodbak workshops of ambachtelijke buffetten op locatie in rustieke sferen overgoten met een vleugje Frankrijk. Ook is ze veel te vinden in la douce France om de nodige inspiratie op te snuiven en te fotograferen voor haar werk als recept ontwikkelaar, styliste en fotograaf voor diverse kookboeken en tijdschriften.

stokbrood 2

Meer zien van Floorabella? Kijk dan eens op haar site www.floorabella.com, volg haar op facebook of instagram en vanaf 15 augustus ligt haar kookboek ‘Aan Tafel’ op de schappen van de boekhandel, vol inspiratie en mooie beelden voor lekkere recepten en overheerlijke wijn & spijs combinaties.

cover 3l

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s