Genieten van de prachtige Champagnestreek

Om in de sfeer van de Champagne te blijven, na het publiceren van het blogartikel over de Première Bulle, hierbij enkele leuke tips die je kan doen in deze streek die niet zo heel ver weg ligt van Nederland.

Via de website http://www.champagne-booking.com kan je verschillende activiteiten bij Champagnehuizen boeken. Je kunt bij de grote Champagnehuizen terecht maar zeker ook bij de kleinere die juist niet bekend zijn bij het grote publiek. Dit komt omdat men de namen van deze kleine Champagnehuizen en ook de wegen die ernaartoe leiden, niet kent.

IMG_4479

Zo kan je een Tour en Proeverij bij een kleine Champagneproducent maken en ontdekken dat Champagne niet duur hoeft te zijn en dat Champagne, net als andere wijnen, ook iedere dag en bij iedere gelegenheid gedronken kan worden. Na deze mooie ervaring krijg je een hele andere kijk op Champagne en hoe meer je proeft, hoe beter je de smaak van een Champagne en een andere mousserende wijn zoals bijvoorbeeld een Prosecco of Cava, kunt onderscheiden.

Proef de sfeer van de vakmanschap en de onvoorwaardelijke liefde en toewijding van de Champagneboeren voor hun product. Elk Champagnehuis heeft een ambachtelijke werkwijze en heeft haar eigen geheime recept voor het maken van Champagne. De Champagnestreek is ook groter dan men denkt! De streek loopt vanaf Reims richting het zuiden met Troyes als hoofdstad van de Côte des Bars (Aube).

IMG_4480

Bij de Champagnehuizen die www.champagne-booking.com aanbiedt, kun je bijvoorbeeld ook picknicken in de wijngaard, een tour door de wijngaard maken per Land Rover of motor met aansluitend het proeven van Champagne met bijpassende hapjes.

Of wat dacht je van een spannende sabrage? Dat is het openen van een Champagnefles met een zwaard. Ook zijn er Champagnehuizen die gastronomische Michelinster lunches/diners aanbieden. Of Champagnehuizen waar je een dag mag meehelpen met druiven plukken tijdens het oogstseizoen en nog véél meer!

IMG_4477

Kortom er is genoeg spannends te beleven bij de Champagnehuizen in de Champagnestreek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s