Filmfestival Cannes en TV5MONDE

Volgende week, dinsdag 8 mei, begint weer het internationale Filmfestival in Cannes. Een spektakel vol glitter en glamour en vele beroemdheden op de rode loper, dat duurt tot 19 mei. De organisatie laat elk jaar een mooie poster ontwikkelen voor dit festival.

De poster van het 71e Festival de Cannes is geïnspireerd op het werk van de Franse filmfotograaf Georges Pierre (1927-2003). Hij fotografeerde meer dan honderd films in zijn 30-jarige carrière, die begon in 1960. Toegewijd aan het bereiken van erkenning voor stillfotografen als kunstenaars op zich, richtte Georges Pierre de Association des Photographes de Films op, die als taak had de materiële en morele belangen van filmfotografen te verdedigen.

Schermafbeelding 2018-04-24 om 23.43.56.png

 

De poster zelf is het werk van grafisch ontwerper Flore Maquin. Geïnspireerd door de popcultuur combineert deze in Lyon wonende 27-jarige illustrator, tekeningen, schilderijen en digitale kunst en laat die samenkomen in een kleurrijke wereld. Ze is een gepassioneerde filmliefhebber en werkt samen met Universal Pictures en Paramount. Kijk vooral even op haar site, want ze maakt geweldige items. www.flore-maquin.com

Schermafbeelding 2018-04-24 om 23.58.22.png

Ter ere van het 71 ste filmfestival in Cannes heeft TV5MONDE een mooie programmering samengesteld met genomineerde en bekroonde films, exclusieve interviews en portretten van grote namen uit de Franse cinema.

Klik hier voor meer info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s