Producten van Franse bodem op de World Private Label beurs

Afgelopen dinsdag en woensdag was een groot deel van het Rai complex in Amsterdam en die is heel erg groot opgeslokt door de World Private Label beurs. Het is dé vakbeurs op het gebied van huismerken verdeeld in de categorieën food en non-food en alle landen van de wereld zijn er wel zo’n beetje aanwezig. Je vind hier dus geen Le Creuset pannen en Bonne Maman jam maar producenten die bijvoorbeeld Crème Brûlée maken en dat dan leveren aan AH zoals het Franse bedrijf Rians. Een producent van kaas en desserts. Zij leveren aan AH verschillende Franse kaasjes en dus ook de Crème Brûlée. 

Deze beurs is echt gigantisch groot in wel 14 hallen staan zij en zij producenten van food en non-food producten.  Tussen de duizenden andere producenten uit allerlei verschillende landen stonden zo’n 100 Franse food producenten. Op de non-food afdeling was dat een stuk minder, daar gaven zo’n 25 Franse producenten acte de présence. Er stonden bijvoorbeeld producenten met zeep, kaarsen, baby- en beautyproducten. De kaarsproducent levert onder ander aan menig supermarkt in Frankrijk geurskaarsen en geuroliën.

Dat de Fransen van zoetigheid houden was duidelijk te merken op de beurs, er stonden veel producenten van patisserie en zoete broodjes. Verder veel producenten van pasta, charcuterie, conserven, kant en klaar maaltijden, deegwaren voor crêpes en galettes, zuivel en dranken.

Een tweetal bedrijven/stands vielen mij op omdat ik daar wat van herkende. Eentje was de producent van het limonademerk Lorina. Deze producent maakt een aantal verschillende limonadesmaken met of zonder bubbels. Ze leveren aan verschillende landen en supermarkten en de etiketten kunnen aangepast worden voor de desbetreffende winkels. Ook kan je als supermarkt een ‘eigen’ limonadecollectie samenstellen en die dan promoten middels bijvoorbeeld een Franse week, een concept wat je veel ziet bij de Aldi en de Lidl.

De andere stand was die van olieproducent La Tourangelle. Zij hebben de meest fantastische olijfolie met een smaakje zoals olijfolie met truffel, knoflook, basilicum en sesam. Deze laatste olie wordt vooral erg goed verkocht in Nederland bij de AH. Nieuw in de collectie zijn de vinaigrettes met de smaken citroen, basilicum, sesam en framboos. Een uniek product van deze producent is ‘creme’ met als basis kokosnoot. Je kan dit product niet alleen gebruiken om een dressing mee te maken maar je kan het ook op je huid en in je haar smeren.

Er waren niet echt veel nieuwe dingen te bespeuren al was er wel een producent die een prijs gewonnen had voor het meest innovatieve product, een soort brownie met daarop kruimels van koek. De stand die ik deze beurs een prijs zou geven is die van Radis et Capucine.

Een bedrijf die allerlei soorten cuisine kits ontwikkeld, een soort do it yourself. Zo kan je zelf je eigen mosterd maken, bier brouwen, kaas produceren en een eigen flesje pastis bottelen. De ingrediënten voor al deze producten zitten kant en klaar in een Jar (glazen pot). Het ziet er erg leuk uit qua vormgeving en de klant kan zijn eigen etiket laten ontwikkelen. Ik vind het een top product.

Ik sloot de beursdag af met een koud drankje want het was erg warm die dag en liep met weer een hoop inspiratie en ideeën naar de tramhalte. Leuk om eens gezien te hebben en nooit geweten dat deze beurs bestond. Maar wanneer ik nu bij AH kom voor mijn boodschappen weet ik van een aantal producten waar ze echt vandaan komen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s