De Franse film Claire Darling is verfilming van Amerikaans boek

Morgen donderdag 2 mei gaat de film Claire Darling in première met in de hoofdrol Catherine Deneuve, een icoon van Franse bodem in de filmwereld. De film gaat over Claire (Catherine Deneuve) die besluit om op een mooie zomerdag haar complete inboedel te verkopen. Het gevolg is dat het hele dorp uitloopt.

x1080-4St

De film is geregisseerd door Julie Bertuccelli. Via een vriendin kreeg zij het boek Faith Bass Darling’s last garage sale van de Amerikaanse Lynda Rutledge. De hoofdpersoon in dit boek houdt in haar voortuin een grote verkoop van al haar spullen omdat ze weet dat haar einde nadert. Het hele dorp loopt uit en zij zijn vooral uit op koopjes. Totdat de dochter van de hoofdpersoon gewaarschuwd wordt door een vriendin. Ondanks dat moeder en dochter elkaar al twintig jaar niet hebben gezien, komt de dochter terug en steekt een stokje voor deze bizarre verkoop.

Dit thema en daarbij de vreemde situatie waarin moeder en dochter elkaar weer ontmoeten was voor Julie Bertuccelli de reden om dit boek te gaan verfilmen. Ze gaf de film haar eigen draai en ook de titel veranderde ze in Clair Darling.

362.png

Dochter Marie wordt gespeeld door Chiara Mastroianni, ook in realiteit de dochter van Catherine Deneuve, geboren uit de relatie die Catherine had met de Italiaanse acteur Marcello Mastroianni. Als je dan ook nog eens weet dat menig brocante object in de film uit het Parijse appartement van Catherine zelf komt, kan de film helemaal niet meer stuk. Een aanrader deze film mede door het goede acteerwerk van moeder en dochter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s