Fête de la Musique 22 juni Ermelo

Op vrijdag 21 juni 2019 begint de zomer en is het tevens de langste dag. Om dat te vieren is er in Ermelo op zaterdag 22 juni 2019 het Fête de la Musique. Een dag lang kijken en luisteren naar muziek uit allerlei windstreken. Er zijn optredens variërend van zang, dans en cabaret. En dat allemaal kosteloos.

Schermafbeelding 2019-06-05 om 17.53.47

Het muziekfestijn Fête de la Musique is een uit Frankrijk overgewaaid fenomeen. Daar vindt het plaats op pleinen en straten, maar ook in openbare gebouwen als postkantoren, gemeentehuizen, hotels, scholen, universiteiten, ziekenhuizen en zelfs in gevangenissen. Vooral in Parijs wordt het festival groots aangepakt.

Schermafbeelding 2019-06-05 om 17.53.52

Het festival ‘Fête de la Musique’ is ontstaan in 1982 en heeft als doel culturen met elkaar te verbinden door middel van muziek. Het is een event voor het publiek, maar vooral ook door het publiek. Je kunt solo of met een band komen spelen op de pleinen en straten, of in openbare gebouwen. Het maakt niet uit of je nou amateur bent of professional. Het gaat erom elkaar te inspireren en elkaars muzieksoorten en -stijlen te leren ontdekken.

FDLM 2019 - Affiche 40x60 (JPG) © Studio Des Signes - 9,8 MB Web

Het festival is zo groots in Frankrijk dat de organisatie elk jaar een affiche laat ontwerpen door een bekend ontwerpbureau.

Meer informatie over het Fête de la Musique in Frankrijk: http://fetedelamusique.culturecommunication.gouv.fr/

fetedelamusique-ermelo.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s