Frankrijk
Een reactie plaatsen

Meesterwerken van Claude Chabrol op TV5MONDE

Vanaf zondag 2 februari kan er drie keer genoten worden van de topfilms van Claude Chabrol. Drie bekroonde meesterwerken  zullen er te zien zijn op TV5MONDE. De films zijn te zien op zondag 2, 9 en 16 februari vanaf 21.00 uur en is Nederlands ondertiteld.

Zondag 2 februari om 21:00: LE BEAU SERGE (de allereerste Chabrol-film)

Als hij terugkomt in zijn geboortestad probeert een jonge man zijn alcoholische en depressieve vriend weer op de been te helpen. Een ontroerend verhaal over een melancholische en onveranderlijke vriendschap…

Zondag 9 februari om 21:00: LES COUSINS

De reis van een jonge provinciale man in de cynische wereld van het welvarende Parijs. De ernstige en hardwerkende Charles verhuist naar Parijs om bij zijn neef Paul te gaan wonen, een echte verleider. Het wordt gecompliceerd wanneer Charles verliefd wordt op Florence, terwijl zij de minnares wordt van Paul.

Zondag 16 februari om 21:00: MERCI POUR LE CHOCOLAT

De chocolade van Chabrol is gevaarlijk zoet André Polonski, echtgenoot en toegewijde vader, is een virtuoos pianist. Het evenwicht in het gezin wordt verstoord door de komst van Jeanne, een jonge pianiste die haar afkomst zoekt en de dochter van André zou kunnen zijn …

 

Chabrol behandelt in zijn films klassenverschillen en familiedrama’s en biedt een sarcastische en verontrustende kijk op onze samenleving. Claude Chabrol heeft bovendien bijgedragen aan de ontdekking van Isabelle Huppert, ze is te zien in acht van zijn films. Hij heeft maar liefst 54 films gemaakt waaronder dus ‘Le beau Serge’ en ‘Les cousins’. Deze films zijn de eerste uit de Nouvelle Vague stroming. Een vernieuwde filmstijl die rond 1959 ontstond. Er moest bij voorkeur worden voldaan aan onder andere de volgende regels: filmen met een handcamera, de auteur staat centraal en er werd veel jazz muziek gespeeld, dit was om de kijker geconcentreerd te houden.

 

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s