La Bonne Epouse vanaf 30 april in de bioscoop

Het duurt nog even maar vanaf 30 april is de komische satire ‘La bonne épouse’ met Juliette Binoche, te zien in de bioscopen. Het verhaal gaat over een traditionele huishoudschool in de revolutionaire jaren zestig.

image002

Paulette Van Der Beck en haar echtgenoot runnen in de jaren zestig een huishoudschool in de Elzas. Omdat van vrouwen nog wordt verwacht dat ze ondergeschikt zijn aan hun man, is het hun taak de tienermeisjes op te leiden tot perfecte huisvrouwen. Na de plotselinge dood van haar man staat Paulette er alleen voor en ontdekt ze dat de school op de rand van een faillissement staat. Tijdens de voorbereidingen op een tv-competitie voor beste huisvrouw barsten in mei 1968 landelijke protesten uit die de samenleving voorgoed veranderen. Daardoor beginnen ook Paulette en haar meiden te twijfelen aan hun oude idealen. Samen met haar eerste liefde André en geholpen door haar excentrieke stiefzus Gilberte en strenge non Marie-Thérèse, sluit Paulette zich aan bij de strijd van haar leerlingen tegen onderdrukking en voor bevrijding.

Juliette Binoche, Edouard Baer, Yolande Moreau, François Berléand en Noémie Lvovsky vertolken hoofdrollen in La bonne épouse, een komische satire van Martin Provost (Sage femme, Séraphine) over solidariteit en de strijd voor gelijke rechten van mannen en vrouwen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s