Frankrijk in (is) een plaatje

Bonjour dit is de rubriek Frankrijk vatten in een plaatje want Frankrijk is een plaatje. Wat is voor jou die Franse sfeer? Is dat het terras in Parijs of op het dorpsplein in een klein gehucht in de Provence. Zegt een Franse markt jou alles of zie je liever die vissershuisjes aan de zee en kan je op die manier mijmeren over La Douce France. Welk beeld brengt jou terug naar het Franse land?

Vandaag is de beurt aan Joyce Luiten. Ik, de eigenaresse van dit blog, kwam haar en haar man Ben in 2017 tegen tijdens de 14 juli receptie op de Franse Ambassade in Den Haag. We hebben toen een ontzettend leuke middag en avond gehad. Dit jaar zal er wel geen receptie gehouden worden vanwege de Corona maar gelukkig kan ik terugkijken op 4 fantastische 14 juli-recepties op de Haagse Residentie.

Joyce: ‘Dit goddelijke plekje in Gourdon met dat prachtige terras La Taverne Provençale en het vergezicht, hoe mooi kan ‘n terras zijn! Dit, en de verrukkelijke kazen en wijnen, het mooie landschap met de wijnvelden, de lavendel, de zonnebloemen, en ja, de klanken van de Franse taal, levende muziek bij weer ‘n ander terrasje, de relaxte sfeer in dorpjes en de markten niet te vergeten, en die warme zon en diepblauwe luchten! We blijven maar doorgaan, maar zo is het vast duidelijk genoeg!’

IMG_1271

IMG_1273

Wil je meedoen? Dat kan. Stuur dan je naam, beeld en toelichting naar vanfransebodem@gmail.com. Wij plaatsen het dan graag op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s