De vogel als onderwerp in de fotografie van Mylayne te zien in Huis Marseille Amsterdam

Tot en met 22 november 2020 is er fotografiewerk te zien van de Franse kunstenaar Jean-Luc Mylayne. Deze artiestennaam is samengesteld uit zijn eigen voornaam en de achternaam van zijn vrouw Mylène. Op het fotografiewerk van Jean-Luc is altijd een vogel of een deel van een vogel te zien, soms wazig en dan weer scherp. De ene keer dichtbij en kleurrijk de andere keer veraf en donker. Maar nu je weet dat er altijd een vogel zichtbaar is ga je die ook zoeken in zijn werk. Dat kan in Huis Marseille in Amsterdam daar hangen zo’n 40 werken van hem die tussen 1979 en 2008 gemaakt zijn.

Naast deze overzichtstentoonstelling in Huis Marseille zijn er drie foto’s van Maylayne te zien in het Van Gogh Museum, samen met twee schilderijen van Van Gogh. Dit om de connectie tussen de twee kunstenaars te laten zien en te benadrukken.

Jean-Luc Mylayne | De herfst van het paradijs | t/m 22/11 in Huis Marseille | t/m 14/2 in Van Gogh Museum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s