Franse hotspot Bouillon Mercier Amsterdam

Knap van ondernemers die nu in deze tijd een nieuwe zaak beginnen. Maar ze doen en durven het en daar houd ik wel van. Lef tonen en je droom achter na gaan. Sinds november 2020 zit er in Amsterdam het pop-up Bouillon Mercier restaurant of eigenlijk afhaal-zaak. Chef-kok Paul Mercier kookt de heerlijkste typisch Franse gerechten met dagverse producten voor een schappelijke prijs van 45,- euro voor 2 personen voor een driegangenmenu. Het menu heeft ook elke week een vegetarisch gerecht in het menu staan.

Een restaurant als Bouillon kan je vergelijken met een bistro of brasserie en serveert klassieke Franse gerechten van hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Het leuke is dat je bij de verschillende gerechten uitleg krijgt over het ontstaan en herkomst. De gerechten van deze fictieve Boullion Mercier kan je ophalen bij Pipes&Beans. Kijk elke week op de website van Bouillon Mercier want daar staat het wisselende weekmenu op wat op donderdag, vrijdag en zaterdag af te halen is. Je haalt het menu zoals gezegd op in Amsterdam-Zuid bij Pipes&Beans, Rietwijkerstraat 35.

Plaats een reactie

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven

Volg Van Franse bodem

Lilou in Goes Fijnste Franse restaurant van Nederland 2025
Frankrijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben

French food stories
Alles over de Franse keuken