Zwakke film Madame Claude op Netflix

De Franse film Madame Claude staat nu op Netflix en gaat over Fernands Grudet, die de bijnaam Madame Claude droeg. Madame Claude bezit een ultra luxe escort bureau in de jaren ’60 in Parijs. De glamour en seksscenes vliegen je om de oren als ook het rookgedrag van bijna alle acteurs. De verhaallijn is alleen erg ver te zoeken en de film is soms zelfs gewoon saai terwijl de invloed van Madame Claude verder reikt dan de wereld van sekswerk.

Fernando Grudent ook wel ‘de hoer van de republiek’ genoemd runt een groot bordeel in Parijs met meer dan 300 sekswerkers. Je ziet de opkomst, hoogtepunten maar ook de neergang van de bekendste hoerenmadam uit de Franse geschiedenis. Zelfs John F. Kennedy en Marlon Brando maakte gebruik van haar diensten. Ze had grote politieke invloed en wist ze van vele politici hun (seksuele)fratsen. Ze krijgt steeds meer hoogmoed maar uiteindelijk belandt ze in de gevangenis.

Geen hoogvlieger deze film, wel af en toe Parijse beelden en Franse muziek.

Eén reactie

  1. Zie ook mijn artikeltje voor de site nedrlanders.fr getiteld ;”Hoeren en snoeren, over seksuele moraal in Frankrijk” Let ook op de dubieuze rol van Cap d’Agde. Is men daar van God los ?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s