Mooie boekentips voor de kerst + WINACTIE

Pakjes onder de kerstboom en een overvloedig kerstmaal met familie en vrienden, Fransen zijn toch wel echte liefhebbers van Kerstmis. Ze beperken zich daarentegen wel tot slechts 1 kerstdag. Eerste en tweede kerstdag zoals in Nederland kennen ze niet. Stiekem ben ik daar wel een beetje jaloers op. Onder de kerstboom liggen vaak veel en luxe cadeaus, het mag wat kosten in Frankrijk. Hier staat een lekker parfum op de eerste plaats in tegenstelling tot Nederland waar de nieuwe sjaal toch altijd weer uitkomst biedt. Lekker praktisch. Toch is er ook een overeenkomst tussen Fransen en Nederlanders: de liefde voor boeken. Dus als je het even niet meer weet is er altijd nog ‘het boek’. Een bijzonder boek om te noemen is ‘Drie mannen en een stoel’, het enige boek van een Franse auteur die dit jaar een plaats kreeg in de Volkskrant top 50.

Wil je je rond de kerstdagen lekker onderdompelen in spannende thrillers die zich afspelen in de Dordogne? Ga dan naar frankrijkboeken.nl voor een leuke winactie. Je kunt de eerste 3 delen winnen van de spannende reeks ‘Bruno, chef de police’. Doe mee, de actie loopt nog t/m 15 december.
Bestel je boeken op tijd en bij Libris.nl want tot 31 december worden alle nieuwe boeken gratis bezorgd!!

Joyeux Noël

Et alors? Waarom de Fransen zo Frans zijn
De auteurs gaan geen enkel aspect van ‘het Frans zijn’ uit de weg en proberen op alles cliches een antwoord te geven. Zo duiken ze bijvoorbeeld ook de Franse politiek in, waarbij ze menig (presidentiële) kroon ontbloten en koppen doen rollen. Waarom Bernadette niet Maria, maar wel een bosnimf in Lourdes zag; de Fransen wereldkampioen staken zijn; wat de Pool Frédéric Chopin, de Italiaanse Carla Bruni en de Belg Johnny Halliday zo Frans maakt; wat de echte verhalen achter meesterinbreker Lupin en de graaf van Montecristo zijn; waarom we politieke termen als links en rechts aan de Fransen te danken hebben en waarom meneer Chauvin het chauvinisme en meneer Poubelle de vuilbak uitvond? Et alors… De bijzondere levens van Violette, Josst Houtman – Franse taal en cultuur Regio: Frankrijk – Prijs: € 24,95

Parijs
De nieuwe winterthriller van Kiki van Dijk speelt zich af in het betoverende Parijs, de meest romantische stad ter wereld. Maar achter de lichtjes en knusse straatjes gaat een gruwelijke werkelijkheid schuil.Bestsellerauteur Kiki van Dijk combineert in Parijs als geen ander bloedstollende spanning met levensechte personages, tegen de achtergrond van een winterse stad waar niets is wat het lijkt.
Parijs, Kiki van Dijk – Thriller Regio: Parijs – Prijs: € 15,99

Een winter in Parijs
Perestrojka (roepnaam: Paras) is een levendig jong racepaard dat op het Franse platteland woont. Tot ze op een dag haar staldeur openduwt en na een frisse wandeling in het duizelingwekkende Parijs terechtkomt. Daar ontmoet ze een Duitse staande korthaar die Frida heet, twee onstuimige eenden en een eigenzinnige kraai. Ze geniet van het vrije leven met haar nieuwe vrienden in de parken van de stad. Maar alles verandert wanneer Paras een jongen ontmoet, Étienne, die met zijn overgrootmoeder in een beschut, met klimop overgroeid huis woont. Een winter in Parijs, Jane Smiley, Meike Schaling – Roman Regio: Frankrijk – Prijs: 18,50


La Table de Caron
Wie uit eten gaat bij de familie Caron waant zich hartje Amsterdam in Parijs. Werkelijk alles is er zoals je verlangt van een moderne, kwalitatief hoogstaande bistro. Van de sfeer tot aan het personeel en het typerende servies en meubilair, maar bovenal de elegante gerechten waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden.In La Table de Caron komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse. En van de klassieke madeleines tot aan tarte Tatin met crème-fraîche-ijs of een cappuccino van mousse au chocolate toe. Met dit boek heeft u alles in huis om te dineren zoals de familie Caron dat het liefste doet.
La Table de Caron, Alain Caron – Kookboek Regio: Frankrijk – Prijs: 33,99

Drie mannen en een stoel
Na ‘In de trein’, het eerste boek van Uitgeverij Vleugels, en ‘Mijn grote appartement’, is er nu een derde titel van Christian Oster: ‘Drie mannen en een stoel’. De droge, onderkoelde stijl waarin de wederwaardigheden van de innemende antihelden door Oster worden beschreven levert steevast hilarische scènes op. Drie mannen en een stoel, Christian Oster – Roman Regio: Parijs – Prijs: 27,79

Deze boeken top 5 komt van Eric van der Wal, eigenaar van de website frankrijkboeken.nl. Hij zal Van Franse bodem en jullie als lezers met regelmaat attenderen op de mooiste, nieuwe Franse boeken met daarbij een korte recensie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s