Lunch bij Marie Amersfoort

Joepie, joepie eindelijk…veel kan en mag weer van het slot zoals de horeca. Nog wel een beetje behelpen met de tijd maar ook dat is te regelen. En omdat de horeca weer open mag vond ik het tijd om mijn bezoek te beschrijven aan de bistro, brasserie, resto en café Marie in Amersfoort. Dat bezoek was al weer een tijdje geleden, ergens eind vorig jaar net na de opening.

Het grappige wil dat het pand waar Marie nu in zit vroeger de snackbar was waar mijn partner toen wekelijks op zaterdag een zak gezins-patat haalde. Van gefrituurde patatekes naar culinaire pommes frites, de geur van frituurvet is gelukkig verdwenen. Nu heerst er in het pand een mooie rustieke sfeer, komt door het kleurgebruik aan de wanden en door de tinten van het meubilair. Het is modern en helemaal van deze tijd. Binnen is de Franse sfeer iets minder aanwezig dan buiten op het terras. Daar staan namelijk de Parijse bistrostoelen uitnodigend te wachten op de gasten.

We kiezen voor het lunchmenu, 2 gangen zijn dat. We bestellen ieder een glas wijn en krijgen vrij snel het stokbrood met kruidenboter geserveerd. Helaas geen kakelvers stokbrood maar geroosterd, is het wel vers is de vraag of opgepiept van gisteren. Dat is een beetje jammer. Net als de muziek trouwens die op de achtergrond gedraaid wordt. Bij navragen blijkt dat de Franse spotify-list nog in de maak is. Oke er is dus verbetering en Franse sfeer op komst. Dat zal nu dus wel anders zijn.

Het eerste gerecht dat we krijgen zijn eieren met mayonaisse. Niks mis mee, de eieren zijn goed gekookt en de mayonaisse is fris en romig. Daarna krijgen we kalfswang met zuurkool en puree. De kalfswang is heerlijk zacht en smaakvol. De puree met de zuurkool past daar echt geweldig bij. Deze 2 gerechten zijn echt genoeg voor een kleine lunch. Je kan natuurlijk daarna nog een kaasplankje nemen en een dessert maar dat vonden wij echt te veel.

Marie Amersfoort is een heerlijk adres om te gaan lunchen of dineren maar zeker ook om van een ontbijtje te genieten. Dat laatste moet ik nog eens gaan doen. Kortom Marie Amersfoort we komen zeker terug en hopen dan weer net zo te genieten van jullie kook-kunsten als de vorige keer.

Marie is elke dag open van 11.00 uur tot 22.00 uur.

Marie Cafe Brasserie | Utrechtseweg 76 | Amersfoort | 033 303 79 48 info@marieamersfoort.nl | marieamersfoort.nl

2 reacties op “Lunch bij Marie Amersfoort”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: