Tentoonstelling À la campagne in Fries Museum

De tentoonstelling À la campagne: het Franse licht van Maris tot Monet is van 19 februari tot en met 17 juli 2022 te zien in Leeuwarden. De Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen gaan een reis maken richting de grote stad in het hoge noorden. Ontdek de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met prachtige landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.

Van velden met klaprozen, lieflijke kusten en bloeiende boomgaarden tot woeste golven, lage horizonnen en weides vol koeien. De tentoonstelling met ruim 90 schilderijen en tekeningen laat zien hoe het licht een belangrijke rol speelde in de kunst: de zonnestralen schitteren op het water, het licht valt door de bladeren en de wind danst op het doek.

Aan de hand van publiekslievelingen en onontdekte schatten van onder meer Cézanne, Monet, Pissarro, Gauguin, Maris, Van Gogh, Sisley, Boudin en Weissenbruch maak je een reis langs de artistieke ontwikkeling van de ‘Franse blik’ op het landschap; van de school van Barbizon tot het (post)impressionisme.

HyperFocal: 0

Het Fries museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur t/m 17.00 uur. Wilhelminaplein 92 | Leeuwarden | friesmuseum.nl

5 reacties

  1. Daar wil ik heel graag met mijn broer naar gaan kijken .Hij schilderde zelf ook graag maar heeft helaas Alzheimer .Hij kan nog wel erg van een tentoonstelling genieten.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het prachtige Franse landschap in ons hoge Noorden. Spannende combinatie, leuk!
    Ga ik graag bezoeken en zou met gratis toegangsbewijs nog mooier zijn! Extra genieten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s