Boek Et alors? Waarom de Fransen zo Frans zijn is uit!

HOUTMAN_Et_Alors!_VP_HR

Afgelopen maandag 7 februari verscheen het boek Et Alors? In dit boek nemen Joost Houtman en Alain Mouton je mee naar de wereld van de Franse grandeur. De combinatie van cultuur, geschiedenis, politiek en trivia maken van dit boek een bruisende en originele cocktail waarmee je de Fransen beter kunt leren kennen.

Het lijkt wel of er zo’n beetje elke 10 jaar een boek uitkomt waarin uit de doeken gedaan wordt waarom de Fransen zijn zoals ze zijn. Zo had je in 2001 het boek Het gedroomde paradijs en in 2013 het boek Surplace van Ariejan Korteweg. Boeiend gegeven dus en vooral ook waarom willen we eigenlijk weten waarom de Fransen zo Frans zijn? Zouden de Fransen dat van ons Nederlanders ook willen weten waarom wij zo Nederlands zijn? Nou ja goed ik ontving in ieder geval het nieuwe boek Et alors? over waarom de Fransen zo Frans zijn.

De inleiding zuigt je meteen naar binnen. In korte tijd heb je voor je het weet al een aantal hoofdstukken achter de rug en kom je erachter waarom de Franse hun taal zo koesteren, waarom ze Napoleon zo eren terwijl hij duizenden mensen de dood in gejaagd heeft en waarom de haan het nationale symbool van Frankrijk is. En gaan we de historie in want wat weten wij eigenlijk van Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog en was Napoleon eigenlijk wel zo Frans zoals wij denken? Genoeg stof en weetjes dus in dit boek.

Daarnaast lees je onder andere wat de echte verhalen achter meester-inbreker Lupin en de graaf van Montecristo zijn; waarom we politieke termen als links en rechts aan de Fransen te danken hebben en waarom meneer Chauvin het chauvinisme en meneer Poubelle de vuilnisbak uitvond. Humoristisch geschreven en recht door zee. Dit is hét boek over Frankrijk dat je niet mag missen.

BOEKGEGEVENS
Joost Houtman & Alain Mouton – Et alors? Verschijnt 7 februari bij Ertsberg.
ISBN 978 94 64369 21 2 | Paperback | 240 pag. | € 26,95 | te bestellen via bol.com Et alors?

Over de auteurs:
Joost Houtman beleeft een vrolijke identiteitscrisis. Dat leverde al Bella Figura. Waarom de Italianen zo Italiaans zijn en De Rest is Parking. Waarom de Antwerpenaren zo Antwerps zijn op. Nu werpt hij zich op de verplichte reisbestemming uit zijn jeugd: Frankrijk. Dat doet hij samen met trendjournalist Alain Mouton (1972): overdag gefocust op economisch-financieel nieuws en ’s avonds een vat vol politieke en hilarische historische weetjes over… la douce France.

Eén reactie op “Boek Et alors? Waarom de Fransen zo Frans zijn is uit!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: