Lijst van Franse films nu te zien in de bios

Er zijn deze weken/maanden weer veel mooie nieuwe Franse films te zien in de Nederlandse bioscopen. Hieronder een lijst. Mis je er eentje mail dan naar vanfransebodem@gmail.nl den plaats ik hem erbij.

vanaf 26 mei: Illusions Perdues
De jonge, onbekende dichter Lucien ruilt de drukkerij van zijn familie op het platteland in voor het onstuimige Parijs. Het blijkt een sprong in het diepe. De 19de-eeuwse hoofdstad stelt Lucien op de proef als blijkt dat ook in de wereld van journalisten en schrijvers geld en valse schijn de hoofdrol spelen. Hij zal zich moeten bewijzen en zijn illusies moeten laten varen. Regisseur Xavier Giannoli won met deze meeslepende film een César.

Vanaf 9 juni: Delicieux
Aan het begin van de Franse Revolutie wordt kok Pierre Manceron ontslagen door zijn meester de hertog van Chamfort. Manceron is een trotse kok met lef, maar wordt gedwongen om te leven als dienaar. De ontmoeting met een vrouw geeft hem zijn zelfvertrouwen en het geloof in zijn culinaire kunsten terug. Samen ontketenen ze een revolutie: ze openen het allereerste restaurant. Een idee waar niet iedereen blij mee is.

Vanaf 16 juni: LES AMOURS D’ANAÏS

Vanaf 7 juli: En Corps

Vanaf 8 september: AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s