Werelddebuut van volledig elektrische Alpine A110 E-ternité

De volledig elektrische Alpine A110 E-ternité is het resultaat van het verkenningswerk van het team van Alpine-ingenieurs. Deze prototype is mooi op tijd voor de viering van de 60e verjaardag van de klassieke A110. De A110 E-ternité slaat een brug tussen een prestigieus verleden en een volledig elektrische toekomst en illustreert het werk dat Alpine momenteel verricht aan de ontwikkeling van zijn nieuwe modellen.

EEN ONMOGELIJKE UITDAGING?

Al meer dan tien jaar lang is Renault Group een pionier op het gebied van elektrische auto’s. De groep beschikt over een zeer rijke ervaring op alle gebieden van de automotive industrie. Het ligt dan ook voor de hand dat het team van Alpine al vroeg over elektrificatie nadacht.

De komst van Luca de Meo en zijn aankondiging van de elektrificatie gaf het team een duidelijke richting en de kans om op een verkennende manier aan elektronica te werken. In de geest van een ‘restomod’ vormde de A110 het ideale platform voor dit onderzoekswerk. Het model slaat een brug tussen een ambitieus verleden en een nog ambitieuzere toekomst.

Het doel is dus duidelijk: het elektrificeren van de nieuwe generatie Alpine-modellen. Waarom dan niet beginnen met de A110? Dat is immers het toonbeeld van sportiviteit met zijn lage gewicht en grote wendbaarheid – en dat voor een realistisch budget.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s