Aflevering 2 van CHANSONS!!

CHANSONS! BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps ontmoeten de Nederlandse chanson-zanger Dave, een grootheid in Frankrijk. Hij vertelt over Gilbert Bécaud, misschien wel de meest succesvolle chansonnier. Ook gaan ze op zoek naar het zwembad van ClaudeFrancois, een uur buiten Parijs. Daar schreef hij het lied ‘Comme d’Habitude’, dat uiteindelijk als ‘My Way’ de hele wereld over zou gaan. En Matthijs en Rob zoeken in het Quartier Latin van Parijs naar de jazzkroeg waar Nina Simone haar brood verdiende met onder meer het vertolken van ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel. 

CHANSONS!! te zien op zondag 16 oktober om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s