Een van Franse bodem winkel

winkel van Franse bodemVan blog naar winkel

Van blog naar ontmoetingsplek, winkel of stek. Waar het blog mij brengt in de toekomst, weet ik niet. Maar ik heb wel een droom namelijk een van Franse bodem winkel, een echte winkel waar je al die mooie producten van Franse bodem kunt kopen van espadrille tot Opinel mes en van Le Creuset pan, mok of kom tot aan de producten van Le Petit Marseillais.Waar boeken over Frankrijk te koop zijn van reisverhalen tot aan kookboeken, je info over Frankrijk kunt krijgen, Franse tijdschriften op de tafel liggen en waar je bijvoorbeeld op vrijdag middag een Frans wijntje kan komen drinken en voor het weekend een potje Bonne Maman kan meenemen voor op de verse croissants.

IMG_2319

Waar je tussen de middag een kopje warme uiensoep kunt nuttigen geleverd door één van de vele cateraars. Waar een Solex in de winkel staat niet ter verkoop maar ter promotie van het plaatselijke Solexverhuur bedrijf. Waar op woensdagmiddag de kids een crepe of wafel met Nutella of suiker kunnen komen eten en waar je een kopje koffie kunt nuttigen met een madeleine, macarone of croissant. Waar ook een gegrild kippetje te bestellen is gegrild door de poelier uit de buurt. Waar de potten en buitenbakken gevuld zijn met lavendel, geleverd door de dorpsbloemist en waar je dat mooie tafelkleed met cigalen kunt scoren. En waar je een stukje brocante uit het Franse land kunt kopen.

Bonne Maman

Waar je ook wat uitleg krijgt van al die mooie Franse producten en gebruiksvoorwerpen, net als op dit blog. Dus geen wijnwinkel of delicatessen winkel maar een ontmoetingsplek met Franse sferen en waar het lijkt alsof je even op Franse bodem bent. Maar ook dat de winkel van Franse bodem een vertrekpunt is van een rally met oude Citroëns, Peugeots of Renaults. Waar leveranciersdagen zijn en je de mensen achter het Franse product kan leren kennen. Hoe leuk zou dat allemaal wel niet zijn.

winkel

Ach, een beetje dromen mag toch? Of kan het ook echt werkelijkheid worden?

Zo droom ik ook over een eigen App van Van Franse Bodem, hoe leuk zou dat zijn. Alle artikelen makkelijk kunnen inzien en nalezen en de hotspots erop zodat je de artikelen meteen kunt kopen, huren of proeven.  Allemaal hersenspinsels en ideeën die zich verder moeten ontwikkelen. Maar wie weet? Waar een wil is, is een weg!

Lijkt het jullie ook leuk zo’n winkel van Franse bodem? Of een pop-up versie? Als er ideeën zijn, laat hieronder dan graag je reactie achter. Merci beaucoup!

Het is mogelijk, lees hieronder

http://decor8blog.com/2012/10/30/bloggers-with-shops/?fb_action_ids=592886080824846&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22592886080824846%22%3A220962911368673%7D&action_type_map=%7B%22592886080824846%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D