Kookdemonstratie Le Creuset bij La Culina Putten

van Franse bodem

Één keer per jaar is er in Putten de ossenmarkt. Een markt die al zo’n 100 jaar bestaat. De boerenknechten kregen dan hun jaarloon en konden op zoek gaan naar een andere werkgever. Ook werd er vee verkocht. Dat gebeurt nog steeds, maar de ossenmarkt is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waarbij ook de winkeliers met allerlei stalletjes staan. Zo ook de culinaire winkel La Culina in de Kerkstraat. Een kookwinkel met kwalitatief goede gebruiksartikelen en producten.

van Franse bodem

Voor deze dag was de demonstratrice van Le Creuset aanwezig om met een aantal mooie producten van Le Creuset een demonstratie te geven. In de Le Creuset Tajine had ze heerlijk stoofvlees gemaakt en in de Le Creuset Doufeu lagen heerlijke appeltjes te stoven. Ook vertelde ze mij dat je in een Le Creuset pan overheerlijk brood kunt bakken.

van Franse bodem

Na de appeltjes geproefd te hebben, die zalig waren, liet ze zien hoe je heel gemakkelijk in een bakvorm voor muffins, van de Le Creuset Pâtiliss serie, kleine quiches kunt bereiden. Lekker voor bij de borrelen en heel simpel te maken. Wat bladerdeeg en inhoud, in de oven en klaar! Bon Appétit.

van Franse bodem

Verder stonden er op de kraam allerlei nieuwe en oude producten van Le Creuset uitgestald zoals de peper- en zoutmolens, de nieuwe rvs pannenserie, bakblikken, pannen en  aardewerk. De keus wat betreft Le Creuset is zeer ruim bij La Culina.

Van Franse bodem

Na al dat lekkers kreeg ik een kopje koffie aangeboden, de bonen branden ze zelf bij La Culina. Daarnaast verkopen ze zo’n 150 soorten thee, hebben ze overheerlijke bonbons en kun je zelf je olijfolie tappen.

van Franse bodem

Verder hebben ze allerlei overheerlijke delicatessen en mooie merken van Franse bodem zoals Emile Henry, Peugeot en Magimix. La Culina heeft een zeer uitgebreide collectie kookspullen waar je je even in een soort snoepwinkel waant. In de toekomst willen ze ook nog kookworkshops gaan geven en in de kerstperiode komt er een kerstmarkt.

van Franse bodem

Voor meer info over La Culina: www.laculina.nl

La Culina | Kerkstraat 21-A | Putten | info@laculina.nl

2 reacties op “Kookdemonstratie Le Creuset bij La Culina Putten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: