De dag van de Franse taal

Poster-Dag-van-de-Franse-taal-ZB

Vandaag is de eerste landelijke “Dag van de Franse taal”. Deze wordt gehouden op honderden scholen voor het voortgezet onderwijs en is bedoeld om het onderwijs in de Franse taal en cultuur te bevorderen. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Het doel is voornamelijk om leerlingen te overtuigen van het culturele en economische belang van de Franse taal en cultuur.

Hoe is deze dag ontstaan?

Op het Valuascollege in Venlo werd vorig jaar in november een Franse dag georganiseerd. Veel lessen stonden die dag in het teken van de Franse cultuur en taal. Er werden leuke workshops georganiseerd op het gebied van muziek, sport, geschiedenis en gastronomie. De dag werd afgesloten met een daverend Franstalig concert. Deze Franse dag was een groot succes en was de  aanleiding om een dag van de Franse taal en cultuur te gaan organiseren.

Kijk voor info op: http://tablerondepourlefrancais.nl/dagvandefransetaal/

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s