de Wild Pig wijn

van Franse bodemDe meeste mensen die mij kennen weten dat ik van een wijntje houd en wel van een wit wijntje, liefst Chardonnay. Wanneer ik langs de schappen loop van de supermarkt of wijnwinkel kom ik toch elke keer weer bij die Chardonnay uit, ik ben dus redelijk behoudend in mijn smaak en keus. Zo valt mijn oog altijd op de wijnen van de Wild Pig vanwege de everzwijn op het etiket. Het valt mij trouwens sowieso op dat er erg veel dieren op wijnetiketten staan de laatste tijd. Ik heb begrepen dat dat een marketingstunt is, vrouwen vallen blijkbaar op dieren, dieren hebben een hoge aaibaarheidsfactor en aangezien de vrouw nog steeds degene is die het vaakst de boodschappen doet voor het huishouden en dus ook de wijn inkoopt staan er dus vogels, schapen, ezels en kikkers op het wijnetiket.

van Franse bodem

van franse bodem

Het etiket met daarop de afbeelding van een everzwijn met de naam Wild Pig trekt altijd mijn oog. Ik vind de naam leuk maar ondertussen weet ik ook dat het een zalige wijn is en ook nog eens uit La France komt dus deze wijn mag een plekje op mijn blog. Ook vanwege het feit dat de naam Wild Pig mij eigenlijk intrigeert, waar komt die naam vandaan? Ik zocht contact met Wild Pig en kreeg de nodige documentatie toegestuurd met daarin het verhaal achter de Wild Pig. De Wild Pig op het etiket heeft namelijk ook een naam, ze heet Greta. Dus een everzwijn die de naam Greta draagt op een wijnetiket met de algemene naam Wild Pig. Dit vergt enige uitleg maar te leuk om te vertellen dus hier komt ie!

van franse bodem

Wild Pig

De wijnen van de Wild Pig komen uit de Languedoc streek dat in Zuid-Frankrijk ligt. Een heuvelachtig gebied met veel bossen en wijngaarden. Elk najaar, rond de oogsttijd van de druiven, komen er everzwijnen uit het bos naar de wijngaarden om te eten van de rijpe, sappige en zoete druiven. Zo ook naar de wijngaarden van wijnmaakster Veronique Torcolacci. Onder de groep everzwijnen was een vrouwtjes everzwijn. Zij was minder schuw dan de anderen en herkenbaar aan een plek op haar voorhoofd. Ze kwam elke jaar keurig terug naar de wijngaard van wijnmaakster Veronique Torcolacci. Deze joeg haar elke keer weer weg maar het jaar erop stond de everzwijn er weer. Tot op een dag dat Veronique in de wijngaard kwam en het dier vond, liggend op haar zij, de vrouwtjes everzwijn was gewond aan haar poot. Veronique besloot om het dier te helpen en gaf de everzwijn eten en medische hulp. Langzaam maar zeker knapte het dier op totdat het moment kwam dat ze weer zelfstandig kon lopen. Op 16 november 1997, Saint Marguerite’s dag, werd de vrouwtjes everzwijn “vrijgelaten”. Veronique gaf de vrouwtjes everzwijn de naam Greta, naar de dag dat ze werd “vrijgelaten”; St. Marguerite’s dag.

van Franse bodem

En zo kwam het dat, meer dan 10 jaar geleden, op het etiket een everzwijn kwam te staan, geïnspireerd op het verhaal van Greta en dat de wijnen de naam Wild Pig kregen. De wijnen van de Wild Pig worden geproduceerd door het wijnhuis Maison Gabriel Meffre dat in 1936 werd opgericht. De collectie Wild Pig wijnen bestaat uit onder andere Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah. De wijnen worden allemaal gemaakt van één druivensoort, het zijn dus geen “mengwijnen”. Naast de wijn in flessen heeft Wild Pig tegenwoordig ook een drietal wijnen in een zak, poch genaamd. Ideaal voor een picknick. De wijnen van de Wild Pig kunnen heel goed gecombineerd worden bij wildgerechten. Komt dus goed uit in deze tijd van het jaar!

van franse bodem

van Franse bodem

De afbeelding van Greta komt terug op zowel het etiket op de wijnfles als de wijnzak, de pouch. Daarnaast wordt ze ook nog ingezet voor menig marketingitem. Ze moest eens weten!

Meer info over de wijnen vind je op: www.wildpigwines.com

7 reacties op ‘de Wild Pig wijn

  1. Leuk stuk Mireille!

    Het kan nu niet uitblijven dat je ook een blog schrijft over de “Arrogant Frog” van wijnmaker Jeaun Claude Mas uit Pézenas. Zit een leuk verhaal achter waarom deze naam is gekozen.

    En… de wijnen zijn voortreffelijke en ook te koop bij Gall & Gall 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s