Seizoensgerechten van Stephane Reynaud

van Franse bodem

Het meedoen aan loterijen heeft ons hier thuis nog niet veel opgeleverd alleen dat we af en toe een pak stroopwafels, agenda’s of ijs winnen. Maar een tijdje terug al weer kregen we het kookboek “De zomer op tafel” van Stéphan Reynaud toegestuurd als winnend item. Leuk!

van Franse bodem

Stephane Reynaud, een slagerskleinzoon die een restaurant in Montreuil in Frankrijk runt en al vele kookboeken op zijn naam heeft staan, zoals “A propos bistro’s” en “365 goede redenen om aan tafel te gaan”. Het boek “De zomer op tafel” bestaat uit 92 zomer recepten voor iedere dag uit de maanden juni, juli en augustus en de recepten komen uit de culinaire almanak “365 goede redenen om aan tafel te gaan”.

Bistro

Het boek ziet er mooi uit qua vormgeving, de recepten zijn heel gemakkelijk en simpel, de fotografie is prachtig helder en er staan nog allerlei kooktips in. De recepten zijn niet alleen Frans,  ook Italiaans en je krijgt zin in de zomer bij het lezen van de recepten. Het boek is helaas nu nog niet verkrijgbaar in de winkel maar zal einde voorjaar, met harde kaft, in de boekhandel te koop zijn voor iedereen.

van Franse bodem

Wel al zijn de lente en winterversie van dit boek verkrijgbaar in de boekwinkel. Zie deze link: http://www.fontaineuitgevers.nl/wp/de-winter-op-tafel. Wanneer je op deze link klikt kun je doorklikken op de inkijkexemplaarlink en zie je een aantal pagina’s uit het boek. Dan weet je ook meteen hoe de zomervariant en lentevariant eruit zien. Voor nog meer indruk klik op deze link: de zomer op tafel

pastei en pate

Na wat verder snorren op hun website kwam ik het boek “Pastei en Paté” tegen ook van Stephan Reynaud.  http://www.fontaineuitgevers.nl/wp/pastei-pate/ 

Ja, als slagerskleinzoon kan je niet anders verwachten. En wat ik dan weer zo leuk vind, is dat dat weer een beetje overeenkomt met het verhaal van Inge Janson wat onlangs op dit blog gepubliceerd is. De patébakster uit Amersfoort, die het patébakken geleerd heeft van haar vader.

Op de website van de culinaire uitgeverij Fontaine staan trouwens nog meer heerlijke kook- en receptenboeken.

 

Beeldmateriaal: Fontaineuitgevers, Mireille den Hartog  |  Van Franse bodem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Seizoensgerechten van Stephane Reynaud”

  1. Leuk om een kookboek te winnen! Is mij onlangs ook “overkomen” maar dan een bakboek. Ook gezellig!
    Het boek wat jij gewonnen hebt zal best de moeite waard zijn. Toevallig dat ik gisteren het boek: A propos Bistro gekocht heb van deze schrijver. Niet aleen een leuk kookboek maar ook een leuk “kijk en lees” boek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: