Design wijnkaart van Franse bodem

wijn, kaart, gids, Bordeaux, FrankrijkFrankrijk en wijn, dat hoort bij elkaar. Zeg je wijn, dan denk je toch snel aan Frankrijk en zeg je Frankrijk, dan denk je al gauw aan wijn. Wijn is er natuurlijk om te drinken. Maar het is ook erg leuk en boeiend om wat meer van wijn te weten dan alleen maar dat je het kan schenken en nuttigen bij bepaalde gerechten. Er zijn over dat onderwerp boeken vol geschreven, over wijn, de streken, enzovoort. Ook is het bezoeken van een wijnstreek een mooie gelegenheid om je kennis over wijn wat op te vijzelen. Nu kan je met een boek onder je arm de wijngaarden in duiken, maar er zijn ook sinds kort ook 2 erg mooi vormgegeven wijnkaarten op de (wijn)markt.

wijn, Bordeaux, FrankrijkDeze wijnkaarten zijn eigenlijk kleine wijngidsen. Op 1 grote opvouwbare kaart wordt je alles vertelt over de streek, geschiedenis, de druivensoorten, de bodemstructuur en het produceren van wijn. Ze bevatten verder anekdotes en tips over het proeven van wijn. Er zijn op dit moment nog maar 2 wijnstreken ‘in kaart gebracht’ namelijk de Bordeaux en de Elzas. 4_247e9cd0-4b8b-40ee-8ea9-ea6ecc865365_1024x1024

De vormgeving is mooi, modern en simpel. De kaarten zijn er in de talen Frans en Engels. Het idee achter de kaarten is om de lezer op een hippere manier een beter inzicht te geven in de wereld van de wijn dan de traditionele gidsen. Ze doen dit door middel van infographic. Dit is een illustratie van verschillende objecten en beelden met daarbij tekst.

wijn, kaart, gids, Bordeaux, Frankrijk

van Franse bodemDeze prachtige kaarten (10 euro per stuk) zijn te bestellen via http://www.lacartedesvins-svp.com

4 reacties

  1. Gedoe met betalen. Ik wil het niet doen met Paypal, maar met een creditcard. Vragen ze aan het eind toch je paypal nr. Grrrr. Dus helaas, de bestelling van twee kaarten gaat niet door. Jammer. Groetjes, Pluis (de voormalige Bohemen-bewoonster!)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s