Design wijnkaart van Franse bodem

wijn, kaart, gids, Bordeaux, FrankrijkFrankrijk en wijn, dat hoort bij elkaar. Zeg je wijn, dan denk je toch snel aan Frankrijk en zeg je Frankrijk, dan denk je al gauw aan wijn. Wijn is er natuurlijk om te drinken. Maar het is ook erg leuk en boeiend om wat meer van wijn te weten dan alleen maar dat je het kan schenken en nuttigen bij bepaalde gerechten. Er zijn over dat onderwerp boeken vol geschreven, over wijn, de streken, enzovoort. Ook is het bezoeken van een wijnstreek een mooie gelegenheid om je kennis over wijn wat op te vijzelen. Nu kan je met een boek onder je arm de wijngaarden in duiken, maar er zijn ook sinds kort ook 2 erg mooi vormgegeven wijnkaarten op de (wijn)markt.

wijn, Bordeaux, FrankrijkDeze wijnkaarten zijn eigenlijk kleine wijngidsen. Op 1 grote opvouwbare kaart wordt je alles vertelt over de streek, geschiedenis, de druivensoorten, de bodemstructuur en het produceren van wijn. Ze bevatten verder anekdotes en tips over het proeven van wijn. Er zijn op dit moment nog maar 2 wijnstreken ‘in kaart gebracht’ namelijk de Bordeaux en de Elzas. 4_247e9cd0-4b8b-40ee-8ea9-ea6ecc865365_1024x1024

De vormgeving is mooi, modern en simpel. De kaarten zijn er in de talen Frans en Engels. Het idee achter de kaarten is om de lezer op een hippere manier een beter inzicht te geven in de wereld van de wijn dan de traditionele gidsen. Ze doen dit door middel van infographic. Dit is een illustratie van verschillende objecten en beelden met daarbij tekst.

wijn, kaart, gids, Bordeaux, Frankrijk

van Franse bodemDeze prachtige kaarten (10 euro per stuk) zijn te bestellen via http://www.lacartedesvins-svp.com

4 reacties op “Design wijnkaart van Franse bodem”

  1. Pluis van Stapele Avatar
    Pluis van Stapele

    Gedoe met betalen. Ik wil het niet doen met Paypal, maar met een creditcard. Vragen ze aan het eind toch je paypal nr. Grrrr. Dus helaas, de bestelling van twee kaarten gaat niet door. Jammer. Groetjes, Pluis (de voormalige Bohemen-bewoonster!)

    Geliked door 1 persoon

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Dat is jammer. Paypal is wel betrouwbaar hoor heb ik ook eens mee betaald. Groetjes Mireille
      P.s. In de stad Bordeaux zijn ze bij verschillende winkels te koop mocht je in de buurt komen deze zomer!

      Like

  2. ingrid Avatar
    ingrid

    De kaarten zijn te vinden in mijn boekhandel in Bordeaux Librairie Le Passeur 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Wat leuk. Waar zit je in Bdx?

      Like

Plaats een reactie

Franse adressen in Nederland

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.

Prenons contact

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken