‘Kaasdames’ aanwezig bij staatsbezoek koningspaar Parijs

934848_1565472473695552_5138653314509405689_n

Via Facebook ben ik in contact gekomen met Suus en Paula van der Linden. Zij verkopen Hollandse ambachtelijke, Boeren en Biologische kaas in Frankrijk. De dames hadden de eer om aanwezig te zijn bij het staatsbezoek van Koning Willem-Allexander en Koningin Maxima van afgelopen week in Parijs. Als representant van Nederlandse Ondernemers met een Nederlands Product op Franse bodem mochten zij zich presenteren en kennis maken met het koninklijke paar. Hier hun erg leuke verhaal.

Een kroon op het werk!

Suus en Paula van der Linden Fromage Artisanal Hollandais te gast bij het Staatsbezoek van het koningspaar aan Parijs. Hadden wij dit ons 6 jaar geleden voor kunnen stellen? Nee, in het geheel niet. Wie wordt er nou totaal onverwachts uitgenodigd voor een staatsbezoek van het koninklijk paar en ook nog voor een persoonlijk gesprek gevaagd bij de koning?

1045039_542405302461240_2021045235_n

Hoe het kwam

6 jaar geleden besloten wij onze woning en stressbanen in Rotterdam (Suus als  dirigent, componist, arrangeur en schrijfster en Paula als hoofd Hypotheken bij ABN AMRO Rotterdam) achter ons te laten om samen definitief in ons tweede huis te trekken en een eigen zaak te beginnen. Een eigen zaak die in samenwerking met Nederlandse ambachtelijk werkende boerderijen echte Hollandse Boerenkazen naar Frankrijk zou gaan halen om alhier verder te verkopen. In het buitengewoon ruimtelijke Frankrijk rond jezelf een netwerk opbouwen was in het begin misschien nog wel de aller grootste tijdsinvestering. Het is heerlijk wonen in de natuur, de ruimte om je heen en in mooier weer maar je bent ook van alles en iedereen ruimschoots verwijderd. Voor directe verkoop een lastig aspect.

10306080_989830621101792_3170959810298264542_n

En toch, toch kwamen er steeds weer nieuwe aanknopingspunten op ons pad die maakten dat onze verkoop steeg en inmiddels huizen er in bijna alle departementen van Frankrijk gretige afnemers van ons product want eerlijk is eerlijk, echte Hollandse Boerenkaas is natuurlijk buitengewoon lekker. Een paar jaar geleden sloten wij ons aan bij de Lys-Oranje in Lyon en omstreken om aldaar regelmatig de verschillende festiviteiten met kaas nog feestelijker te maken en onze klantenkring uit te bereiden.

382319_912824005501036_3401233185409799211_n

Een onvergételijke ervaring

De samenwerking met deze organisatie verliep direct bijzonder aangenaam en gezellig en zo kwam het dat de voorzitter ons plotseling belde met de vraag of wij acte de présence zouden willen geven als representant van ‘Nederlandse ondernemers met een Nederlands Product’ in Parijs bij het staatsbezoek. Wij sprongen uiteraard meteen in de boot alsmede een gat in de lucht, een on-afsláánbare aanbieding voor een onvergételijke ervaring. Toen bij de entree bleek dat wij ook nog eens waren uitverkoren voor een gesprek met Koning Willem Alexander barstte onze trots compleet uit z’n voegen! Officieel voorgesteld worden, handen schudden met het paar, koninklijk lekkere champagne en een zeer geanimeerd gesprek met een zeer geïnteresseerde en bijzonder goed ingelezen koning! Kortom, een dag om op te slaan en om nooit meer te wissen.

382319_912824005501036_3401233185409799211_n-1

Suus en Paula van der Linden verkopen met hun bedrijf: VAN DER LINDEN Fromage Artisanal Hollandais vanuit de zuid Bourgogne Nederlandse ambachtelijke kazen op de plaatselijke markten en per verzending door geheel Frankrijk. Meer info op: Facebook: https://www.facebook.com/kaasenfrance?fref=ts en http://www.fromagehollandais.vpweb.fr

Tekst en beeld: Suus en Paula van der Linden

3 reacties op “‘Kaasdames’ aanwezig bij staatsbezoek koningspaar Parijs”

 1. Beste Paula en Suus,
  Wat een prachtige ervaring om onze Koning en zijn mooie Koningin te mogen ontmoeten, begroeten een ‘causerie’ mee maken en dan nog een royal champagne. Een mooi souvenir . Laat die Rotterdammers maar schuiven hoor.
  Groetjes,
  Franca Porter-Sanders uit Sigogne, maar ook R’damse 😉

  Like

 2. Hallo Paula en Suus,

  Wat een lef en een enorme prestatie om binnen 6 jaar jullie passie te volgen.
  Dan ook een bekroning door ontmoeting met onze koning en Maxima. So What!…
  Ik hou niet van kaas,maar wilde jullie complimenteren en nog heel veel succes toewensen!

  Groetjes uit Rotterdam,

  Jolanda

  Like

 3. Ben erg blij met jullie kaasshop! Zal zeker bestellen maar heb nog veel in de vriezer liggen.
  Fijn dat jullie succes hebben. Vriendelijke groeten van Maaike uit de Franse Ardennen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: