Liberte, Egalite, Fraternite

One comment

Vandaag, 14 juli, is een grote dag in Frankrijk. De Fransen vieren de bestorming van de Bastille. Deze gebeurtenis was het begin van de Franse Revolutie die 10 jaar zou duren.

In heel het land vinden er allerlei festiviteiten plaats en er zal ’s avonds menig vuurwerk de lucht in geschoten worden. Ook vinden er op alle Franse ambassades over de hele wereld recepties plaats met een hapje en een drankje. En raad eens wat, ik kreeg een uitnodiging om daarbij aanwezig te zijn. Daar kan ik wel trots op zijn denk ik na ruim 2 jaar te bloggen op vanfransebodem.nl. Helaas kan ik er niet bij aanwezig zijn, jammer, jammer, jammer. En helaas voor mij zo’n uitnodiging is meestal eenmalig. Ik hoef dus niet te rekenen op een herkansing. Spijtig, maar ja, soms moet je (lastige) keuzes maken.

FullSizeRender kopie 2

De uitnodiging was een dubbele kaart met op de voorkant, hoe treffend en up to date, de afbeelding van Marten en Oopjen. De 2 schilderijen van Rembrandt die nu in het Rijksmuseum te bewonderen zijn. Binnenkort kunnen ook de Franse gaan genieten van deze 2 zeer mooie schilderwerken. Ik ben al geweest en het was de moeite waard. Een soort vuurwerk op doek van verfijning en prachtige details. Denk alleen dat het kleurenpalet van het vuurwerk wat ik vanavond zal zien kleurrijker is dan dat van Marten en Oopjen. Fijne 14 Juillet!

FullSizeRender kopie 5

Leuk filmpje over Marten en Oopjen.

 

1 comments on “Liberte, Egalite, Fraternite”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s