Franse supermarktketen Carrefour lanceert Made in France label

csx2hrbwiaadsch-jpg-large

De grote Franse supermarktketen Carrefour lanceert dit najaar een mode-collectie, gemaakt in Frankrijk onder zijn eigen label genaamd Tex. Een kleine textielcollectie met zo’n 36 verschillende modellen wordt vanaf 4 oktober in de grote filialen van deze keten uitgestald.

schermafbeelding-2016-09-22-om-16-21-33

Het label Tex straalt de Franse driekleur uit en de gehele collectie wordt gemaakt in La Douce France. Naast de vaste collectie van het label Tex, wat onder andere bestaat uit jeans en shirts, komen er ook seizoens-gebonden artikelen zoals slippers, tops en marinetruitjes. Deze eerste collectie is vooral geïnspireerd op de stad Parijs. Zo zijn op de sokken bijvoorbeeld de Eiffeltoren te zien. De wintercollectie zal in het teken staan van Chamonix en volgend voorjaar en zomer zijn de plaatsen Deauville en Saint-Tropez een inspiratiebron.

schermafbeelding-2016-09-22-om-16-21-04

De tot stand koming van deze prêt-à-porter collectie had nogal wat voeten in de aarden. Omdat de leveranciers van de producten over het algemeen kleine producenten zijn en er toch van elk model of artikel minimaal 2000 stuks vervaardigd moesten worden. Maar het is gelukt. De prijs van de artikelen uit de Tex collectie liggen wel wat hoger dan de gebruikelijke items die je bij de Carrefour kunt kopen. Middels social-media en beschrijving op de labels die aan de artikelen hangen, wil Carrefour dit verschil uitleggen aan de consument.

schermafbeelding-2016-09-22-om-16-22-03

Deze Made in France collectie is een primeur voor Carrefour, maar zeker niet onbekend wat betreft streek producten. Zo verkoopt de supermarkt al bijna 20 jaar de productenlijn Reflets de France. Dit zijn allerlei streekproducten uit heel Frankrijk die bij elkaar gebracht zijn onder dit label.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s