Scheerzeep van het Franse merk Le Baigneur

Het Franse scheerzeep merk Le Baigneur had al eerder mijn aandacht getrokken vanwege de mooie grafische uitstraling. Nu ik het in het echt tegen kwam, in een winkel in de stad Bordeaux, vond ik het de moeite waard om eens de achtergrond van dit nieuwe Franse scheerzeep-merk te onderzoeken.

fullsizerender

Het merk bestaat nog geen 5 jaar en is al een groot succes in Frankrijk. In maart 2012 is het opgericht door Fabien Meaudre. Nu al is de  Le Baigneur scheerzeep op meer dan 30 plekken te koop in Frankrijk en op nog eens zo’n 50 andere punten in de wereld. Van Japan tot aan de Verenigde Staten. De zeep wordt gefabriceerd in Montreuil, in het Franse departement Seine-Saint-Denis. Dat ligt zo’n 7 kilometer van het centrum van Parijs.

fullsizerender-3

De scheerzeep is voor mannen die zich nat willen scheren. Nog met kwast en scheermes. Een beetje terug in de tijd dus. De zeep is te verkrijgen in blokken, zeg maar net als een stuk zeep voor je handen en wordt gemaakt van natuurlijke materialen. De ingrediënten hiervoor worden veelal betrokken van lokale leveranciers. De verpakking van de zeep springt meteen in het oog door het simpele kleurgebruik en de grafische elementen. De wikkels zijn gemaakt van papier en dus 100% recylebaar. Alleen al voor de verpakking zou ik een stuk Le Baigneur zeep willen kopen.

fullsizerender-2

Naast de zeepproducten verkopen ze ook de scheerkwasten, waarmee je de zeep op je kin kunt smeren. Kan je je afdrogen met een handdoekje van Le Baigneur en om de baard vervolgens nog te stylen is er een mooie houten kam. Om al je spulletjes van dit scheermerk te vervoeren bestaat er een stoffen tasje met uiteraard het logo er op gedrukt. Sinds december 2015 heeft Le Baigneur ook zeepproducten voor het gehele lichaam en is er een speciale olie voor baard en gezicht.

schermafbeelding-2016-09-22-om-10-42-21

Meer weten over Le Baigneur? Kijk op de mooi vormgegeven website: lebaigneur.fr

Een reactie op “Scheerzeep van het Franse merk Le Baigneur

  1. Ik scheer me altijd onder de douche. Nat dus. Zo’n scheer zeep zou dan wel van te pas komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens wist dat er zoiets was als scheerzeep. Ik denk dat ik dat Franse merk maar ga bestellen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s