Update Franse adressen

Het is al weer een tijdje geleden dat ik via het blog een oproep deed naar specifieke Franse adressen in Nederland. Ik heb aardig wat reacties gehad, vooral via Facebook. In totaal zit ik nu al op zo’n 180 adressen. Niet slecht volgens mij, omdat het toch vrij moeilijk is om adressen te vinden die alleen maar ‘iets Frans doen’. Het aanbod is gevarieerd, zo heb ik heel veel Franse restaurants, websites met Franse delicatessen, brocante winkels, patisserieën, wijnhandels en allerlei specialisten op de lijst staan. Ook staan er een aantal bijzondere adressen op, zeg maar de pareltjes. De bekende zijn natuurlijk de Franse boekwinkel in Amsterdam, de Franse slager in diezelfde stad, Madame Paté en Monsieur Saucisson.

De wat minder bekende adressen zijn onder andere een importeur van de kleurrijke rotan terras stoelen en bistrotafels, welke je zoveel ziet op het terras in Parijs, een webshop waar je alleen maar Bretonse streepjes truien en shirts kan bestellen, een winkel gespecialiseerd in Frans industrieel meubilair met een zeer leuke brasserie erbij, een webshop met olijven en olijfolie uit Nyons en een superleuke winkel waar je Franse vintage merkkleding kunt kopen. En dan heb ik nog niet eens al die garages genoemd die gespecialiseerd zijn in de 2 CV, Snoek en Mehari.

Maar ik blijf uiteraard op zoek naar nog meer van dit soort pareltjes. Dus mocht je nog iets weten, het mag van alles zijn, als het maar Frans is, laat het mij dan weten. Ergens in mei zal de beslissing vallen of ik samen met mijn uitgever het boek ook daadwerkelijk ga maken. Ik hoop dat dat natuurlijk  doorgaat, zo niet dan heb ik wel een ander idee om al die mooie Franse adressen te bundelen…

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s