Franse singer-songwriter Baptiste W. Hamon

De Franse singer-songwriter Baptiste W. Hamon brengt vandaag zijn debuutalbum ‘L’insouciance’ uit in Nederland. In het verlengde van de release staat een aantal Nederlandse shows gepland in onder meer Amsterdam, Eindhoven en Den Haag.

Baptiste W hamon - L'insouciance - albumcover kopie.jpg

Baptiste W. Hamon zingt hoofdzakelijk in het Frans en roept daarmee herinneringen op aan landgenoten als Jacques Bertin en Léo Ferré, maar in zijn songwriting en muziek is hij duidelijk beïnvloed door Amerikaanse artiesten als Townes Van Zandt en Guy Clark, wat een bijzonder en onderscheidend geluid oplevert. In januari van dit jaar speelde hij op het showcase festival Eurosonic Noorderslag in Groningen. Meer live data worden binnenkort aangekondigd.

Americana chansons, zo zou je ze kunnen noemen, de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt, de singer-songwriter uit Parijs met liedteksten in z’n moerstaal. Hij reisde af naar Nashville om z’n debuutplaat ‘L’insouciance’ op te nemen met producer Mark Nevers, die eerder werkte met Caitlin’ Rose, Vic Chestnutt en Bonnie Prince Billy. Veelzeggende referenties, maar het meest spraakmakend zijn de Franstalige frasen van Hamon. Twee authentieke stijlen verenigd – Amerikaanse country en Franse volksmuziek – waarbij je je bij beluistering zowel in de Southern United States als in Île-de-France waant.

L’insouciance bevat een duet met zowel Rose (‘It’s Been A While’) als Oldham (‘Comme La Vie Est Belle’). Tevens staat er een liedje op met de titel ‘Van Zandt’, een ode aan zijn grote inspirator. Eerder verschenen van Baptiste W. Hamon de EP’s ‘Quitter L’enfance (2014), ‘Ballade d’Alan Seeger’ (2014) en ‘Nouvel Été’ (2015).

NL agenda Baptiste W. Hamon tot nu toe

22 april             Naked Song Festival, Muziekgebouw Eindhoven

23 april             Luxor Live, Arnhem

13 mei               Paradiso Noord, Amsterdam (met Cale Tyson)

14 mei               Down By The River festival, Grenswerk, Venlo

27 mei               Sniester festival, Den Haag

19 augustus     Terug naar Tiengemeten festival, Tiengemeten

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s