Franse film L’Abbé Pierre in de bioscoop

Vanaf morgen is in de Nederlandse bioscoop de Franse film L’Abbe Pierre te zien. Het is een biopic en gaat over het leven van Henri Grouès. Zegt je waarschijnlijk niks maar als ik zeg dat hij de oprichter is van de Emmausbeweging en beter bekend is als Abbé Pierre gaat er misschien een lampje branden.

Hij was namelijk priester en groeide uit tot een nationale volksheld in Frankrijk. Hij wijdde zijn leven volledig aan de strijd tegen armoede en dakloosheid. Henri Grouès wordt geboren in een rijk gezin, maar besluit op zijn 18e om zijn hele erfdeel te verdelen onder de armen. Na jaren in het klooster en als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog wordt hij gekozen parlementslid in Parijs.

Daar gebruikt Abbé Pierre zijn inkomsten om de zwaksten in de maatschappij een toekomst en een thuis te bieden. Allemaal mooie ingrediënten voor een mooie film. Vanaf 25 april dus te zien in de Nederlandse bioscoop.

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken