Wijnbar Brel Amersfoort

Af en toe ontdek je kleine juweeltjes, waar je heerlijk neer kan strijken om vervolgens van een lekker wijntje en een stukje paté te genieten en van Franse chansons. Dat alles kan bij wijnbar Brel in Amersfoort. Niet een Franse naam maar wel een Franse sfeer en veel wijnen van Franse bodem.

Wijnbar Brel Amersfoort

We hadden kerstinkopen gedaan in Amersfoort en we waren toe aan een drankje. Voor koffie was het al te laat, dus dachten we meer aan een wijntje. Ik bedacht mij opeens dat op de Hof een nieuwe wijnbar was geopend met de naam Brel. Via het terras, wat een beetje doelloos buiten stond, kwamen we bij de voordeur die geflankeerd werd door 2 witte houten banken met daarop plaids. Bij het openen van de deur kwam de Franse muziek mij meteen tegemoet.

FullSizeRender-1

Ook vielen mij meteen de schilderijen op die aan de linkerkant van het pand hangen. De andere zijde is namelijk helemaal ingericht als bar/uitgiftepunt van wijn, sterke dranken en allerlei heerlijke versnaperingen. De lampen boven de bar zijn hip en eigentijds tegenover de kroonluchters die in de zitruimte hangen. Aan de schilderijzijde is een lange bank bevestigd, die naar mijn mening niet zo heel erg lekker zit. Daar houd je het niet een hele avond op uit.

FullSizeRender-5

Maar goed, ze moesten denk roeien met de riemen die ze hadden, want de ruimte is namelijk erg klein en smal. Tegenover de lange bank staan zo’n 6 kleine vierkante hoge tafels, waar vervolgens een barkruk voor staat. Ik had persoonlijk aan de wand een aantal hoge tafels gezet met daarbij barkrukken. Dan maar geen lange leren bank die een beetje de suggestie van een Franse bistro moet weer geven.

Genoeg gezeurd. We bestelde ieder een cabernet sauvignon. In mijn ooghoek had ik al bekende bakjes zien staan en toen ik goed ging kijken bleek dat mijn gedachte juist was, er stond paté van Madame Paté in de vitrine. Daar moesten wij natuurlijk een stukje van nemen en wel de paté de canard, die vinden wij het lekkerst. We kregen het op een langwerpige schaal geserveerd met wit stokbrood. Ikzelf zou het geserveerd hebben op een houten plank met grof bruin stokbrood, dat vind ik wat Franser aandoen en je proeft niet zo dat het Hollandse stokbrood eigenlijk niet echt te eten is. De paté viel uiteraard in goede aarde en ging dan ook schoon op.

FullSizeRender

 

Tijdens het genieten van de cabernet sauvignon en de paté keken we naar de schilderijen aan de muur. Neppers uiteraard, maar toch leuk om naar te kijken en te raden wie de schilder ook al weer was. Ondertussen bleef op de achtergrond de Franse muziek spelen en bediende het uiterst vriendelijke personeel de klanten.

FullSizeRender-2

Er hing een gemoedelijke, vriendelijke en aangename sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar om daar nog eens aan een wijntje te nippen en een hapje te eten. Het stokbrood mag van mij dan in de broodmand blijven die aan de muur hangt, scheelt weer snijden.

Brel | Hof 27 | Amersfoort | www.brelamersfoort.nl 

Openingstijden: wo – do: 16.00 – 01.00 en vr t/m zo: 14.00 – 01.00

 

2 reacties op ‘Wijnbar Brel Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s