De Louis Vuitton reiskoffertentoonstelling in Beurs van Berlage Amsterdam

Met op mijn hoofd een koptelefoon en om mijn nek een digi-gids betrad ik de ruimte waar de Louis Vuitton reiskoffertentoonstelling zich bevond in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De ruimte was donker en de tentoonstelling was verdeeld in hoofdstukken. Reizen over zee, over land en in de lucht werd uitgelicht doormiddel van bijzondere reiskoffers en hun vaak beroemde eigenaren. Zo was er de reiskoffer van Ernest Hemingway te zien met daarin een bibliotheek en ingebouwde typemachine.

De meeste reiskoffers kwamen uit een ver verleden maar zagen er nog steeds erg goed uit. Dit verklaart de klasse van deze koffers, het ambacht en degelijkheid. Dat zagen de elite vroeger al maar zien veel beroemdheden en mensen met geld vandaag de dag ook. Wat door de jaren heen hetzelfde is gebleven zijn de grilligheden van sommige eigenaren van een reiskoffer van Louis Vuitton.

Bij het atelier van Louis Vuitton komen de meest aparte vragen binnen. Zo zijn er naast de gewone hoeden-, kleding- en schoenenkoffers een bloemenkoffer, een sigarenkoffer en een casinokoffer te zien. Door de verhalen op de digi-gids krijg je veel achtergrond informatie en reis je even terug in de tijd. Het rare is dan dat wanneer je weer op het drukke Damrak staat je even het gevoel hebt gehad in een andere wereld te zijn geweest.

Wil je nog naar de tentoonstelling toe dan moet je snel zijn want deze duurt nog maar tot 18 februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s