Katell presenteert nieuwe EP

De Frans-Nederlandse zangeres Katell presenteert op dinsdag 8 mei in Sugarfactory in Amsterdam haar EP J’Avance. Je kunt de in Frankrijk geboren zangeres zonder overdrijven dé ambassadrice van het (eigentijdse) Franse lied noemen. U kent haar van haar optredens in The Voice of Holland in 2016. Alle jurystoelen draaiden toen ze nog maar net was begonnen aan haar krachtige versie van Stromae’s Formidable. Katell ervoer The Voice als een mooi podium om het Franse lied te promoten.

Het bleef daarna niet stil. Katell trok in 2017 met haar programma Deux Voix langs de Nederlandse theaters. Samen met de instrumentalisten Ton Snijders en Mathijs van Til vertolkte ze nummers van Jacques Brel en Stromae in een boeiende samensmelting van akoestische en elektronische muziek.

Diezelfde samensmelting is op haar nieuwe EP te horen. Dit maal gaat het niet om het werk van anderen, maar zijn het vooral haar eigen liedjes. Franstalige uiteraard. Op een aantal nummers zorgt het gerenommeerde The City of Prague Philharmonic Orchestra voor een schitterende inkleuring.

Belangrijke thema’s in haar zeer persoonlijke teksten zijn vriendschap en liefde in al haar facetten. Wat de liefde betreft: samen met cabaretier Bert Visscher, die haar muziek zeer waardeert, zingt ze het prachtige Als de liefde niet bestond van Toon Hermans. De titelsong J’Avance (Ik ga vooruit) gaat over doelgericht blijven, ondanks de obstakels die je tegenkomt.

Tijdens de bijeenkomst waarop de EP wordt gepresenteerd brengt Katell, samen met haar musici, een aantal nummers van de EP ten gehore.

Sugarfactory is gevestigd aan de Lijnbaansgracht 238, in Amsterdam.

Voor meer informatie:  info@katell.nl of 06 28218451.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s