Zilver van het Franse merk Christoffel te zien in Zilvermuseum Schoonhoven

Het is FEEST!

Het Zilvermuseum in Schoonhoven is jarig, het viert zijn 40-jarig jubileum en bij een verjaardag hoort een feestje. Dus heeft het Zilvermuseum het Franse zilvermerk Christofle gevraagd of ze een groot deel van hun zilvercollectie beschikbaar wilde stellen voor een tentoonstelling met de naam FEEST!. Dat heeft geresulteerd in een fantastische tentoonstelling waarbij meer dan 100 unieke stukken uit de historische en hedendaagse collectie van Christofle worden gepresenteerd op een 14 meter lange gedekte tafel. Je waant je even als gast in een feestzaal op een luxueus feest. Je kan zo aanschuiven aan de tafel. De tafel is gedekt met grote zilveren en verzilverde werken die gebruikt worden bij feestelijke gelegenheden of speciaal vervaardigd zijn voor feestelijke gebeurtenissen.

Zo zijn er kandelabers van meer dan een meter hoog, grootse zilveren vazen, wijnkoelers met een doorsnede van 70 cm, prachtige middenstukken, bewerkte wijnkaraffen en jardinières te bewonderen. Daarnaast is de tafel gedekt met diverse couverts uit 1850 tot heden. De couverts geven in het kort de geschiedenis van Christofle weer op het gebied van stijlen, maar ook van hun bijzondere opdrachtgevers. Bijvoorbeeld de Franse koning Lodewijk Filips I, Keizer Napoleon III, het Ritz Hotel Parijs en Koningin Elizabeth II. Aan de wanden prijken meer dan 60 ontwerptekeningen van de diverse getoonde objecten. De bezoeker zal zich verbazen over het prachtige werk van Christofle. Nog niet eerder is zoveel werk van Christofle bijeengebracht voor een tentoonstelling in Nederland.

ChristofleLogo.jpg

Christoffel
Al weer een tijd geleden publiceerde ik een artikel over het Franse zilvermerk Christofle. https://vanfransebodem.nl/2015/01/19/eten-van-een-zilveren-lepel/

Extra activiteiten
Ter ere van het 40-jarig jubileum van het Nederlands Zilvermuseum worden er bij de tentoonstelling FEEST! extra activiteiten en acties georganiseerd voor jong en oud.

FEEST! is te zien van 17 april tot en met 16 september 2018. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag: 11.00 – 17.00 uur

https://zilvermuseum.com

Zilver Museum Schoonhoven | Kazerneplein 4 | 2871 CZ Schoonhoven

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s