Ontwerpen van Jean-Charles de Castelbajac te zien tijdens French Touch

De feestavond French Touch was voor mij een herkenning van vele producten van Franse bodem. Natuurlijk waren daar de Franse chansons die ten gehore werden gebracht door niemand minder dan Ellen ten Damme en de promotiefilmpjes van het goede Franse leven, maar er was ook een excentrieke modeshow van niemand minder dan Jean-Charles de Castelbajac. Voor velen waarschijnlijk niet bekend, maar bij mij kwam, toen ik zijn naam las op het programma, meteen ook de naam Petit Bateau boven.

petit bateau Frankrijk

En wel vanwege het feit dat hij samen met het Franse merk Petit Bateau een collectie heeft ontwikkeld in 2015. Ik heb daar toen een klein blogartikel over geschreven. En nu mocht ik dan, tijdens de French Touch, zijn excentrieke en vooral kleurrijke ontwerpen in het echt aanschouwen. Hoe leuk is dat.

IMG_5350

Jean-Charles de Castelbajac is een excentriekeling in de Franse modewereld en werd geboren in Marokko in 1949. Op 17-jarige leeftijd belande hij op de kunstacademie van Limoges en de richting mode sprak hem meteen aan. Na deze opleiding gaat hij werken in de confectie-industrie en valt daar al op door zijn ontwerpen die lef en durf uitstralen. In de jaren ’80 begint hij zijn eigen bedrijf en maakt furore doordat hij gebruikmaakt van gerecyclede materialen en door de thema’s die zijn ontwerpen vaak in zich hebben, van kunst en kindertijd. Zo creëert hij onder andere een jas van teddyberen.

IMG_5364

Door de excentrieke en vaak eigenzinnige ontwerpen trekt Jean-Charles de Castelbajac klanten aan als Lady Gaga. De haut couture die Jean-Charles sinds 2000 creëert ligt dicht bij street art en daarmee laat hij een frisse wind waaien door de modewereld. Naast kledingontwerper is Jean-Charles de Castelbajac designer, kunstenaar, verzamelaar en auteur. Zo heeft hij voor de luchthaven Orly een prachtig kunstwerk gemaakt met kleurrijke vormen en illustraties. Ook ontwikkelde hij de boekomslag van de le Petit Larrousse in 2015.

Jean-Charles de Castelbajac is een veelzijdige creative man en gezien zijn drift blijft hij nog wel een tijdje kleurige creaties leveren. Kijk bijvoorbeeld op zijn site https://www.jc-de-castelbajac.com daar vind je onder andere zijn samenwerking met Dago Bear, een Frans merk in mannenondergoed.Schermafbeelding 2018-04-22 om 21.12.42.png

 

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s