De Pop Up van Lafuma

Ik zit voor mijn werk, en dit blog, veel op social media en dan vooral op Facebook. Een van de pagina’s waar ik regelmatig op kijk is L’Appartement Français een appartement helemaal gevuld met ‘Made in France’ producten. Van de week posten ze de foto hierboven en ik was meteen verkocht. Wat een enorm leuke stoeltjes, vooral het streepje sprak mij aan. Na wat research kwam ik erachter dat deze Pop Up-stoeltjes zijn ontwikkeld door het Franse merk Lafuma. Een bedrijf gespecialiseerd in tuin- en campingproducten.

Lafuma

In 1930 richtten de broers Victor, Alfred en Gabriel Lafuma het bedrijf op in Anneyron (Drome). Zij produceerden toen voornamelijk reis-rugtassen. Door de lichtgewicht buizen en doeken werden deze rugtassen al snel favoriet bij bergbeklimmers en andere reizigers.

sacs

Van lieverlee breidde het bedrijf zich uit met een groot assortiment tuinmeubilair, wat licht en transporteerbaar was. Het Pop Up stoeltje ziet in 1992 het levenslicht en verschijnt al snel op stranden, lounges en in vele tuinen. Het is een slim ontwerp, makkelijk te transporteren, licht in gewicht en eenmaal uitgeklapt een heerlijk zitmeubel. Vanaf 2006 produceert Lafuma limited editions van deze stoeltjes en gaan dan vaak samenwerkingen aan met partners die de waarden van het merk delen. Zo gingen ze een samenwerking met jeans 1083, een in de Drôme gevestigde producent van geweven jeans.

Limited Edition Pop Up Lafuma 2018

De limited edition van dit jaar is een ontmoeting tussen twee iconen en sterke symbolen van Made in France, namelijk de Pop Up XL stoel aan de ene kant, en aan de andere kant de tijdloze marinière, het vlaggenschip van de mode.

pop-up-toile-mif
Alles begint bij het ontwerpbureau, dat alle producten bedenkt en ontwerpt, zoals het design van deze Pop Up relaxstoel. De stof wordt geweven in de Vogezen door een bijna honderd jaar oud familiebedrijf. Vervolgens gaat het naar de Rhône, Tarare, waar de stof in wit wordt geverfd en bedrukt met zijn gestreepte patroon wat kenmerkend is voor “French Savoir-Faire”.

emballage-made-in-france

Het frame wordt vervaardigd en het canvas doek krijgt zijn vorm. Het doek wordt rond de constructie gewikkeld en klaar is kees: de Pop Up kan verpakt worden, geëtiketteerd en is verzend klaar.

made-in-france-pop-up

De limited edition Marinière is licht, tijdloos en compact. Een geweldig ontwerp en mooi product van Franse bodem, gemaakt in Frankrijk, duurzaam en praktisch. Ik zie mezelf wel zitten in zo’n Pop Up stoel aan het strand of heerlijk in de tuin. Het model met de streepjes is verkrijgbaar in Nederland, en via de Franse website van Lafuma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: