TV5MONDE zendt programma’s uit voor de smaakpapillen

Vandaag 8 oktober begint in Frankrijk de Week van de Smaak. Deze duurt een hele week. Franse chefkoks gaan langs scholen om de leerlingen iets bij te brengen over het bereiden van voedsel en hoe je het moet telen. In dit kader heeft TV5MONDE een aantal documentaires op het programma staan met Nederlandse ondertiteling.

Morgen kan er al genoten worden van LE GOÛT D’UN PAYS om 19.00 uur. In deze docu zie je hoe het ahornsap gewonnen wordt en wat daar vervolgens mee gedaan wordt.

Woensdag 10 oktober om 12:30 is er de docu LES MAÎTRES DU VIN. Ontdek de grote grand cru wijnen en hun wijngaarden. Ontmoet gepassioneerde wijnmakers en loop door de prestigieuze wijngaarden. Je ziet onder andere de Domaine Zind-Humbretch in de Elzas, Domaine du Compte Liger-Belair in Bourgondië en Château Pontet-Canet in Bordeaux.

En als klapper is er zondagavond iets over de truffel, de zwarte diamant. LES MAÎTRES DE LA TRUFFE begint om 19:35. Ontmoet kenners en specialisten die je alles vertellen over deze heerlijke lekkernij.

 

 

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s