6 Franse bistro’s/restaurants in Rotterdam

Er zijn aardig wat Franse restaurants in Nederland, althans, dat zeggen ze. Meestal zijn de kookkunsten van de koks gebaseerd op de Franse keuken, maar staat er eigenlijk geen enkel Frans gerecht op de kaart. Dat laatste heb ik eens als leidraad genomen, Franse gerechten op de menukaart, of het nou een boeuf bourguignon is of een crème brûlée, als er maar iets Frans te vinden is en het liefst niet één, maar meerdere. En als de entourage dan ook nog eens aanvoelt alsof je je begeeft in een Frans etablissement, dan klopt het geheel helemaal. Ik ben eens op onderzoek uitgegaan in de stad Rotterdam.

Louise Petit Restaurant

44758678_766321887048713_5310849781604548608_n.jpg

Franse gerechten op de kaart zoals steak tartare, escargots en crème brûlée. Er zijn ook verse oesters te krijgen. Daarnaast een goede Franse wijnkaart. De entourage is top, lange rode banken langs de kant, met witte kleden gedekte kleine tafels en een fantastisch mooie oude houten bar. Hier beleef je een stukje Frankrijk in Rotterdam.

Veerhaven 12 |  louisepetitrestaurant.com 

Bistro Bac

14519850_620906408083024_3567043733980650558_n.jpg

Bij bistro Bac waan je je in een Parijse bistro door de diagonaal gelegde zwart-witte tegelvloer, de oude reclameposters aan de wand en de zwarte Thonet stoelen. Hier vind je onder andere de steak tartare, bavette en de terrine op de kaart, met als afsluiter de vertrouwde crème brûlée.

Sumatraweg 5b | bistrobac.nl

Brasserie Pierre

header-1.jpg

Serveert ontbijt, lunch en diner. Heeft op de dinerkaart de Boeuff Bourguignon klassieke stijl staan, alsmede de niet te versmaden Confit de Canard als specialité. Vooraf kan je genieten van de wereldberoemde Franse uiensoep, om het diner te eindigen met een Tarte tatin, Franse kaasplank of Dame Blanche. Hier lange banken langs de kant en bruin bistromeubulair en prachtige zwart-wit mozaïek lopers op de vloer. Elke zondag kan je er vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur heerlijk brunchen.

Pannekoekstraat 38A | pierrerotterdam.nl

 Le Nord

Ook hier de Steak Tartaar op de menukaart. Die je trouwens ook terugvindt op de dinerkaart, net als de Coq au vin met wederom de Crème Brûlée als toetje. Op de lunchkaart verder de Croque Madame, Croque Monsieur en de omelette Le Nord. De inrichting is hipsterachtig, modern met vintagespullen.

Proveniersstraat 33a | lenord.nl

Mevrouw Meijer

6.jpg

Vreemd genoeg is de uitbater van Mevrouw Meijer geen vrouw, maar een man. Maar dat doet niks af aan de kwaliteit, want in dit klein maar fijne zaakje is het goed toeven. Er staan niet veel tafels en stoelen, dus wanneer je hier wilt eten vantevoren graag reserveren. De kaart is klein, maar wisselt elke twee weken. Denk aan verse oesters uit Bretagne, Franse kazen en o.a. rillettes.

Gerard Scholtenstraat 37b |  mevrouwmeijer.nl

Bistro wijnbar Belén

30729943_436814753431564_7784348114822889472_n.jpg

Deze bistro/wijnbar zit in een oud winkelpand en wisselt de menukaart af, zodat je hier de ene keer Boeuf Bourguignon kunt eten en de andere keer Confit de Canard. Er staat datgene op het menu wat er per seizoen te krijgen is. Naast bistro is het ook een wijnbar.

16A Middellandplein

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s