D-Day 75 jaar

75 jaar geleden zetten de Gealieerden, met rupsbanden en legerlaarzen, voet op Franse bodem om een einde te maken aan de Duitse bezetting in grote delen van Europa. Om dit heugelijk te vieren is er vanaf 25 mei tot 16 juni het D-Day festival met een geweldig feestprogramma samengesteld. De meeste activiteiten vinden allemaal plaats in Normandië.

d-day.jpg

Programma vol feestelijkheden

Vuurwerk aan de kust op de belangrijkste plekken van de Invasie, een reuzepicknick op het strand van Omaha Beach, vrijheidsfeesten, een internationale dropping met enkele honderden militairen boven Sainte-Mère-Eglise en nog veel meer. Naast het D-Day festival worden vanwege de 75e herdenking het hele jaar door exposities en herdenkingsceremonies georganiseerd met als hoogtepunt de evenementen rond 6 juni. Het doel: het gevoel van verbroedering delen én versterken.

invasie_normandie_kaart_600x_01.jpg

Kijk hier voor meer informatie of download Programme_DDFNdy_2019_10.03.2019-1-1 (Frans) of kijk op ddayfestival.com

 

Een reactie op “D-Day 75 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s