Een Franse maaltijd tijdens Goût de France

Aanstaande donderdag 21 maart is het weer zover dan vindt het internationale evenement ‘Goût de France’ plaats. Dan nemen zo’n 5000 restaurants in ongeveer 150 landen deel aan dit gastronomische festijn. Voor het vijfde jaar op rij alweer zetten chefkoks over de hele wereld zich dan in om de Franse gastronomische maaltijd op de kaart te zetten.

Ontstaan Goût de France

Het evenement is ontstaan in 2015 toen de Franse gastronomische maaltijd werd opgenomen op de Unesco’s lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Voor het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken en chef-kok Alain Ducasse een mooie reden om er een event omheen te bouwen. Een van de uitgangspunten is om een Franse gastronomische maaltijd neer te zetten op dezelfde dag (21 maart), in meerdere steden over de hele wereld voor zoveel mogelijk gasten. Daarnaast heeft event als doel om de Franse levensstijl en Franse regionale producten op de kaart te zetten.

Schermafbeelding 2019-02-24 om 17.26.38

Elk jaar een ander thema

Om het event een extra dimensie te geven is er elk jaar een thema, dit jaar is dat hoe kan het ook anders duurzame ontwikkeling. Denk dan aan bijvoorbeeld verantwoord koken. Ook staat er elk jaar een regio uit Frankrijk in het zonnetje, dit jaar de populaire Provence. Ik ruik al meteen de lavendel en proef de heerlijke Provençaalse gerechten en ruikt de heerlijke Herbes de Provence. Dat wordt een feetjes dit jaar in de restaurants. Er doen dit jaar 30 Nederlandse restaurants mee waar je dus op donderdag 21 maart terecht kunt voor een heerlijke Franse/Provençaalse maaltijd. De chefkoks mogen en kunnen zelf helemaal bepalen wat ze hun gasten gaan voorzetten, dus je kunt verrast worden!

Hierbij de link van restaurants in Nederland die meedoen aan Goût de France! In maar liefst 21 steden in ons land en een keer niet allemaal in de randstad maar ook een aantal à la campagne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s