TV5MONDE in teken van filmfestival Cannes

Vanaf 14 mei tot 25 mei vindt in Cannes weer het filmfestival plaats, voor de 72ste keer. Daarom besteed TV5MONDE zoals gewoonlijk aandacht aan dit filmfestival in Cannes. Zo zijn er bekroonde films te zien, unieke documentaires en live interviews vanaf La Croisette.

La Croisette is de promenade langs het strand van Cannes. Het heet voluit Promenade de la Croisette. Aan deze promenade zit het Palais des Festivals et des Congrés. Hier vindt het jaarlijkse filmfestival plaats. In de loop van de jaren is de naam Palais des Festivals et des Congrés, die ook veel te lang is, ‘verandert’ in Palais Croisette.

Tijdens dit filmfestival stroomt Cannes vol met bekende uit de filmwereld en is de promenade een plek om gezien en gezien te worden. De luxe hotels die aan de promenade zitten als het Carlton Hotel hebben op dat moment ook menig acteur of actrice in huis.

Schermafbeelding 2019-05-01 om 14.39.56

Eén van de hoogtepunten van het programma op TV5MONDE is op 28 mei. Dan is de documentaire Un jour un destin te zien om 18.40 uur. Een documentaire over een icoon van Franse bodem; acteur Alain Delon. Hij krijgt dit jaar op het filmfestival van Cannes een gouden erepalm aangeboden.

De gehele Cannes programmering is overzichtelijk terug te vinden op de website van TV5MONDE.

http://europe.tv5monde.com/nl/blog/cinema/speciale-programmering-cannes-filmfestival

thumb_64083_media_image_926x584.jpg

Elk jaar wordt er voor het festival een poster ontworpen. Dit jaar was Flore Maquin de gelukkige om de poster te mogen ontwikkelen. Ze heeft zich laten inspireren op een oud beeld wat voorhanden was. Op de poster zien we de jonge regisseuse Agnès Varda die op de rug van een cameraman is geklommen om het shot nog beter te kunnen maken. De scene speelt zich af in 1954 in de buurt van Sète tijdens de opname van de film La Pointe Courte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s