Zonnebrillen van het Franse merk Vuarnet

vanfransebodem

De zomer komt er weer aan en in dat kader heeft Van Franse bodem een zomerserie bedacht met aandacht voor (Franse) zomeraccessoires zoals de bikini, zonnebril, rieten mand, espadrilles, rieten hoed en sandalen. Dit keer een zonnebril van Franse bodem!

 

Schermafbeelding 2016-04-30 om 23.55.03We gaan weer naar de zomer toe, althans dat hoop ik. De zonnebril kan dan uit de mottenballen gehaald worden. Een stijlicoon onder de zonnebrillen is een zonnebril van het Franse merk Vuarnet. Een merk wat nog niet zo heel lang bestaat. In 1957 werd de eerste zonnebril ontworpen en ontwikkeld door de opticiens Roger Pouilloux en Joseph Hatchiguian.

922395_511851002183700_2072638340_o

Roger was, naast opticien, een fervent skiër. Hij was bevriend met de beroemde skiër Jean Vuarnet. In 1959 gaf hij de zonnebril, het model 02, cadeau aan Jean Vuarnet. De zonnebril had speciaal glas, namelijk het Skilynx glas. Door het dragen van deze zonnebril met dit speciale glas won Jean Vuarnet een gouden medaille op de afdaling tijdens de Olympische Winter Spelen van 1960. Er kwam een overeenkomst tussen Roger en Jean de achternaam van Jean gebruikt mocht worden als merknaam. De zonnebril kreeg ‘bekendheid’ en al snel werd de zonnebril ook gedragen buiten de skipistes. Beroemdheden als Mick jagger en Romy Schneider werden gespot met de stijlicoon model 02 van Vuarnet.vanfransebodem

Een ander stijlicoon van het Franse merk Vuarnet is het model 06. het zesde model dat ontworpen en ontwikkeld werd eind jaren ’60 van de vorige eeuw. Het model kreeg legendarische status in 1969 toen Alain Delon deze zonnebril droeg in de film La Piscine.

Schermafbeelding 2016-04-30 om 23.55.36

Nu zo’n 50 jaar later is er van deze film een remake gemaakt A Bigger Splash. En ook in deze film draagt 1 van de mannelijke hoofdrolspelers het stijlicoon model 06 van Vuarnet. In combinatie met deze film heeft het zonnebrillen-merk 169 nieuwe modellen van het model 06 laten maken, de 1969 Limited Edition.

vanfransebodem

In de jaren ’80 van de vorige eeuw ontwikkeld Vuarnet het model Glacier. Een speciale bril voor alpinisten. Deze bril is onlangs nog gedragen door de beroemde agent 007 James Bond in de film Spectre.  

van Franse bodem

Het merk Vuarent produceert prachtige modellen zonnebrillen die de vele modegrillen hebben doorstaan en vele modellen zijn echte stijliconen geworden. Met een Vuarnet op je neus mag je gezien worden.

CARTON-PUB-POUILLOUX-L-EQUIPE-DE-FRANCE-DE-SKI-PORTE-LES-LUNETTES-SKILYNX-AC-laclinique-finestore-barcelona

Meer informatie over dit Franse zonnebrillen merk staat op de prachtige website van Vuarnet: www.vuarnet.com

CARTON-PUBLICITAIRE-LUNETTES-SKILYNX-ACIER-VUARNET-JEAN-CLAUDE-KILLY-laclinique-finestore-barcelona