Grote spinnen van Française Louise Bourgeois in de tuinen van het Rijks, Amsterdam

 

Dit voorjaar zijn er onder andere metershoge spinnen en kolossale ogen te bewonderen in de tuinen van het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze kunstwerken zijn van de in Parijs geboren Louise Bourgeois. Van 25 mei tot en met 3 november staan er twaalf beelden van haar in de Rijksmuseumtuinen die vrij toegankelijk zijn. Het is voor het eerst dat een ruime selectie van Bourgeois’ buitenbeelden bijeen wordt gebracht.

unnamed

De beelden geven een mooi overzicht van de kenmerkende thema’s in het leven en werk van Louise Bourgeois. Zo verwijzen meerdere beelden naar haar kindertijd. De metershoge Spider(1996), Spider Couple (2003) en Crouching Spider (2003) zijn een hommage aan de beschermende, wevende moeder van Bourgeois. De van oorsprong Parisienne emigreerde na haar huwelijk met de Amerikaanse kunsthistoricus Robert Goldwater in 1938 naar de Verenigde Staten.

Voor meer info: rijksmuseum.nl/nl/louise-bourgeois-in-de-rijksmuseumtuinen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s