‘Frans’ kijken in de kerstvakantie

Deze donkere dagen voor Kerst en de dagen rondom Oud en Nieuw zijn bij uitstek geschikt om films/tv te kijken. TV5 MONDE snapt dat en zendt daarom een aantal leuke films uit.

Op 22 december is er de film LA FILLE DE D’ARTAGNAN te zien om 21.00 uur

Frankrijk, 1654. Eloïse d’Artagnan is pensionair in een klooster en machteloos getuige van de moord op moeder-overste. Ze vermoedt een complot tegen de toekomstige koning en probeert haar vader te waarschuwen. Maar de held heeft geen oor voor de ongerustheid van zijn dochter en Eloise gaat alleen op avontuur …

Malabar Princess.jpg

Zondag 29 december om 21:00 is de film MALABAR PRINCESS te zien

Een familieavontuur in het hart van de Franse Alpen. Verdwenen is niet dood. Dat is het idee dat de achtjarige Tom in zijn hoofd heeft. Hij wil nog maar een ding en dat is zijn moeder terugvinden die 5 jaar geleden verdwenen is op een gletsjer in het Mont Blanc-massief. Deze kleine stadsjongen woont dit schooljaar bij zijn opa en is bereid om bergen te verzetten …

JFLL_1.jpg

In het nieuwe jaar is op donderdag 9 januari om 21:00 LA JEUNE FILLE ET LES LOUPS te zien.

Haar nieuwe strijd: het redden van de wolven. In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog wil Angèle de eerste vrouwelijke dierenarts worden. Ze wordt verscheurd tussen twee mannen: Emile, haar verloofde, een industriële visionair, maar gewetenloos, en Giuseppe, een eenzame bergbeklimmer. Angèle zal deze rivaliteit uitbuiten om de wolven te helpen.

130-ans-tour-eiffel

TIP: Kijk maandag 30 december om 18:20 naar LES 130 ANS DE LA TOUR EIFFEL

Een jubileumconcert ter ere van het meest emblematische en iconische monument van Parijs. Een jubileum dat gevierd wordt met een geweldige muzikale show met gasten zoals de Moulin Rouge-dansers, Jean Paul Gaultier en Mireille Mathieu, dit alles gaat gepaard met een bijzondere verlichting van de IJzeren Dame.

Als je geen TV 5 MONDE meer kunt ontvangen maar wel misschien Netflix hebt, kan je ook genieten van Franse films en series. Zo is er vanaf 19 december de serie Il était ene seconde fois te zien en vanaf 26 december Bazar de la Charité.

Bazar de la Charité speelt zich af eind negentiende eeuw, 1897. Een verwoestende brand haalt het leven overhoop van drie vrouwen. De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Hieronder de trailer in het Frans van TF1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: