Word een pro de l’argot met pakkende Franse liedjes

Je hebt de Fransen vast wel eens op de camping met elkaar horen praten of in zo’n Parijs restaurant waar de tafeltjes veel te dicht op elkaar staan zodat je wel mee moet luisteren en je kon het toch niet helemaal volgen omdat er woorden gebruikt werden die je niet begreep. Woorden die je op school nooit geleerd hebt. Het boekje Zing het échte Frans brengt daar verandering in.

Uitgeverij Arti-Choc in Breda is een bijzondere uitgeverij van Franse boeken. Ze geven namelijk boeken uit die je kennis laten maken met het Frans dat je nooit leerde op school. Zo hebben ze de boeken Merde, Merde Encore en een populair Frans woordenboek uitgegeven. Nu komen ze weer met iets nieuws namelijk het (luister)boek; Zing het échte Frans, dat je op school nooit leerde. Een grappig boek met tekeningen van Ronald Kronenburg.

Schermafbeelding 2020-01-20 om 21.00.32

Populair Frans kom je in het dagelijks leven in Frankrijk overal tegen: in films, advertenties in magazines, in series, op tv en radio, in strips en op social media. Zo hebben de Franse bijvoorbeeld wel dertig synoniemen voor het woord argent (geld): oseille, fric, thunes, pognon en blé om er maar een paar te noemen. Dit zijn woorden die je niet snel op school zult leren. En dat vonden ze bij Arti-Choc jammer want ook nummers van populaire zangers en zangeressen als Georges Brassens, Stromae en Aya Nakamura staan er vol mee.

Schermafbeelding 2020-01-20 om 20.47.11.png

Omdat je juist met liedjes een taal goed kunt leren, hebben ze een twaalf-tal makkelijke zingbare nummers geselecteerd, compleet met vertaling, artiesteninformatie, grammatica en leuke weetjes. Met de code die bij ieder nummer staat kan je ze eenvoudig (en gratis) beluisteren op Spotify. Heb je alle liedjes en oefeningen gedaan uit het boek? Proficiat! Je bent dan een heuse pro de l’argot!

Het leuke boekje kost 19,90 euro en is te koop in de boekhandel of via bol.com

 

2 reacties op ‘Word een pro de l’argot met pakkende Franse liedjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s