Frankrijk
Een reactie plaatsen

Frankrijk i(n)s een plaatje (Tineke)

Op de oproep Frankrijk vatten in een plaatje kwamen veel reacties. De vraag is heel simpel Wat is voor jou die Franse sfeer? Is dat het terras in Parijs of op het dorpsplein in een klein gehucht in de Provence. Zegt een Franse markt jou alles of zie je liever die vissershuisjes aan de zee en kan je op die manier mijmeren over La Douce France. Welk beeld brengt jou terug naar het Franse land?

Tineke Jansen: “Frankrijk is voor mij veel, bijna alles. Het eten, de natuur, de prachtige dorpen en steden en de Franse taal. Waar we ook naartoe gaan, de markt is dé afspiegeling van de regio en haar bewoners. Lokaal, seizoensgebonden producten, kritische kopers met manden voor heerlijke producten. Marktkooplui die hun waar liefdevol aanprijzen, kundig en gepassioneerd. De dame op de foto zit al jaren met een tafel vol overheerlijke spullen uit haar moestuin. Ja, een markt geeft mij het ultieme Franse gevoel! Vive le marché, Vive la France!”

Image.jpeg

Wil je meedoen? Dat kan. Stuur dan je naam, beeld en toelichting naar vanfransebodem@gmail.com. Wij plaatsen het dan graag op de website.

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s