Retour au Cap-Ferret

In het verleden heb ik al menig artikel gepubliceerd over Cap-Ferret, de luxe badplaats aan het Bassin van Arcachon in Frankrijk. Door een artikel uit de Coté Ouest van mei 2019 werd ik toch weer geprikkeld en geïnspireerd om iets met deze mooie parel te doen.

Ik nam een duik in mijn foto archief en ja hoor, daar vond ik nog wat prachtige beelden van deze schone dame aan het meer met uitzicht op de Dune de Pyla en de plaats Arcachon. Cap-Ferret heeft eigenlijk alles in zich wat je zoekt in een kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Overdag kan je er heerlijk aan het strand liggen en ’s avonds nuttig je je visje in één van de leuke strandtentjes aan het meer.

Verder kan je er overdag overheerlijke verse oesters eten om vervolgens lekker te slenteren door de winkelstraat. Wat ook zeker de moeite waard is, is een bezoek aan de vuurtoren van Cap-Ferret. Je hebt een geweldig mooi uitzicht over het bassin. Naast de vuurtoren bevindt zich nog een oude helemaal gerenoveerde bunker uit de Tweede Wereldoorlog die onderdeel was van de Atlantique Wal.

In Cap-Ferret zijn ook een aantal hotels, waaronder Hotel Des Pins. Een hotel met een prachtige veranda. Deze is in 1920 geconstrueerd van hout dat afkomstig was van de barakken van Amerikanen die daar gestationeerd waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Helaas ligt dit hotel niet aan het water. Dat geldt wel voor het hotel/spa Les Sables. Het hotel ligt aan de boulevard met uitzicht op het bassin. Je loopt zo vanuit het hotel het strand op en hebt dan geweldig uitzicht op Dune de Pyla. De kamers hebben namen van schrijvers en filosofen en ze hebben een geweldig sfeervol terras.

Het oesterhaventje van Cap-Ferret huisvest een aantal grote ‘oesterjongens’ van naam zoals Chez Boulan. Je kan er oesters krijgen in verschillende klassen oftewel grootte. Bij sommige mag je zelfs zelf uitzoeken en worden ze voor je ogen uit de kweekbakken gehaald.

Ook in de buurt van de haven zit het wereldberoemde restaurant van Hortense, Chez Hortense. Hier eet je overwegend vis en de rekening kan aardig aan de hoge kant zijn, maar als je een plaatsje op het terras weet te bemachtigen heb je wel een subliem uitzicht op het Dune de Pyla. Ik ga hopen dat ik dit jaar weer een bezoek kan brengen aan deze parel van de Gironde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: